Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, studuji VŠ prvním rokem. Mou vlastní blbostí, chybou a nepozorností jsem se dostal do nepříjemného problému. Mám tělocvik jednou za 14 dní v pátek. Ostatní pátky mám volno. Za jeden semestr mám nárok jednou nepřijít bez omluvy a proto, když jsme měli jednou ve středu děkanské volno. Ve čtvrtek jsem se na přednášku vykašlal a v pátek jsem si řekl, že se přece jednou na ten tělocvik můžu vykašlat. Shodou náhod mi ty tělocviky dost odpadaly (svátky, imatrikulace,...) Teto pátek co byl (tedy 4.11.) jsem tělocvik neměl mít. Když jsem se dnes chtěl podívat na rozvrh tělocviku na příští pátek, přišel šok. Tento pátek (4.11.) jsme měli tělocvik spojený s oběma skupinami (sudé i liché týdny). Z toho vyplývá, že jsem už dvakrát chyběl. Na začátku roku bylo řečeno, že jedna absence je tolerována a další jsou omluveny na základě omluvenky vydané lékařem. Hodinu si lze nahradit další týden s druhou skupinou. Kdo nedostane zápočet, musí o hlavních prázdninách absolvovat letní kurz.
Jenomže jelikož to bylo spojený, tak si to nemám s kým nahradit. Omluvenku od lékaře nemám šanci získat, protože jsem si ještě nezařídil přechod od dětské lékařky k normální. Náhrada o prázdninách? To snad né - jen jednou jsem zapomněl. O prázdninách musím pracovat ve firmě.
Vím, že si za všechno můžu sám, ale kdyby Vás něco napadlo, nějaká klička na kterou jsem zapomněl - dejze mi prosím vědět - budu vám moc vděčný. Děkuji
Jedině dojít za vyučujícím a ukecat ho, že si to nahradíte v dalším termínu - že jste to prostě zblbnul.
Anebo se vymluvte na střevní potíže, že jste opravdu nemohl z domu. Snad to pochopí a dá Vám šanci..
Ty střevní potíže by opravdu mohly zabrat. Když má někdo silný průjem a ze záchodu se takřka nehne, jak by mohl přijít cvičit? Pokud budou chtít ale potvrzení od lékaře? Buď si musíte opravdu nějaké obstarat, nebo tvrdit, že jste se doma léčil sám čajem, piškoty a Endiaronem. Záleží na tom, zda to uznají. Nechci Vás ale navádět k podvodům, tak pokud to tentokrát vyjde, dejte si závazek, že už nikdy více... Jaga.
Zapominat je lidske, ale na toto vetsinou skola nebere ohledy. My tez mame na skole predmety, kde je povolena jedna obsence, dokonce i takove, kde absence neni povolena vubec. Vyucujici nezajima, zda me srazilo auto, zda jsem v nemocnici ci na dovolene... proste na hodine nejsem, tudiz me dle norem nemusi pustit ke zkousce Na to zadne klicky nejsou. Ale...
S vetsinou vyucujicich se da dohodnot, ovsem chce to osobni kontakt, ani nezkousejte poslat nejaky omluvny mail, to by Vam akorat pritizilo. Vyucujici vzdy preferuji a ocenuji osobni kontakt, kdyz vidi, ze student ma opravdu snahu a zalezi mu na reseni problemu. Najdete si par minut a za vyucujicim zajdete, treba se vymluvte na zminene strevni potize, nebo na pohreb (zabira). Pokud se jednalo o nejake povinne cviky (gymnastika, nejake zaklady micovych her atd.), zkuste navrhnout, zda byste se to nemohl naucit a nekdy na pulhodinky prijit do haly, kde tyto cviky vyucujicimu ukazete. Pokud to neklapne, ten letni kurz budete holt muset absolvovat... ten tyden se bez Vas ve firme neobjedou? Kdyz je to zadane skolou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.