Nejste přihlášen/a.
Zdravím...Navštěvují střední školu...se zaměřením na IT.Bohužel dle mého názoru má škola mi neposkytuje dostatečné vzdělání pro můj budoucí obor.Máme mnoho spíše "elektrikářských" předmětů,praxe se netýkají mého oboru vůbec,a na programování se učíme,dnes již mrtvý programovací jazyk Delphi..
Jelikož se chci jednou jako ajťák živit..Rozhodl jsem se ,že pro to něco udělám a to i přes to,že mi to "sežere" celý den,tudíž nebudu mít nejspíše moc volna.
V IT oboru,je podle mě,mnoho aspektů (Programování,Hardware,"Síťař" apd...) a jako ajťák bych měl nejspíše vědět o všem něco...Mne připadá,že mě má škola vlastně na nic nepřipraví..Máme málo předmětů a hodin,ve kterých by jsme se věnovali tomuto oboru,a nebo když už se k něčemu dostanem,učíme se něco co vlastně se dnes už nepoužívá,a nebo využíváme freeware soft.,který takřka nikdo nepoužívá..
Mám vůli a chuť se něco naučit,čím bych se mohl živit ale problém je,že nevím..Kde začít?IT obor je tak rozsáhlý,že se nemohu rozhodnout..
(Plánuji se učit sám,doma za pomocí internetu a knih..)
Tímto bych chtěl poprosit někoho.komu se třeba podařilo "prorazit" v tomto oboru,a poradil mi jak začít.
Souhlasím s Mikihansem - jako AjŤák musíš mít všeobecný přehled o celém oboru, ale pokud chceš být dobrý (žádaný), musíš o ´svém´ oboru vědět vše (a nebo ještě víc )... Takže si nějaký obor osahej (k tomu máš tu SŠ) a pak se specializuj (praxe, nebo - lépe, VŠ)...
A to, že se teď učíte ´vykopávky´ neber jako tragedii - principy programování, HW i sítí se nemění (nebo jen velmi málo) a konkrétní podrobnosti naopak tak rychle, že i kdyby ses nyní naučil zacházet se špičkovým ´něčím´, za pár let to bude opět vykopávka... Učit se budeš muset celý život...
využíváme freeware soft.,který takřka nikdo nepoužíváJako ktery treba?
Ptam se proto, ze situace ve skolstvi je spise presne opacna - kazdy pouziva velke drahe komercni baliky a kdyz vylezou ze skoly a prijdou do praxe, tak neumi nic vyresit, protoze si nemohou vsechny ty drahe programy dovolit koupit. At uz je to Windows, MS Office, AutoCAD, Photoshop, Matlab, Eagle nebo ja nevim co.
jestli to neni proto, ze nahrady vetsinou notne pokulhavaji za originaly, to nic nemeni na tom, ze kdo se neumi sam naucit v jakemkoli programu nema v IT oblasti co delat, coz plati i pro ty, kteri si neumi tcmd, irfana, icq, winamp atd nosit na vlastni flashce, aby obchcali vam podobne cistice (acdsee je nanic, zmizel z meho pc uz pred 10ti lety, irfanview je rychlejsi, otevre cokoli, a ma mnoho moznosti, batch a spol, setri mi hodiny a hodiny casu)
Ti lide byli bezni uzivatele (dva nebo tri by se daly oznacit za pokrocile uzivatele ve Windows), kteri pouzivali Commander jen pro zobrazeni souboru v adresari a ACDSee (nebo co to bylo tenkrat za placeny prohlizec) na prohlizeni soukromych obrazku. Ani jedno nikdo z nich k praci nepotreboval. Stejne tak nikdo nechtel OpenOffice (vsichni "nutne potrebovali" Word a Excel, na ktery nebylo zakoupeno dost licenci) atd.
Smazal jsem jim to proto, ze to jednak sef nakazal a take proto, ze jako "IT manazer" (funkce, ktera mi byla papirove prirazena) jsem mel nove na starost legalnost vsech programu a byl za to zodpovedny.
Když už jsme u toho - škoda, že jsem dnes neudělal screenshot na školním počítači. Všechny počítače mají Windows 7 (tuším HP), ale ani jeden je nemá aktivované Navíc v sově mají MSO, ale pokud se nepletu, je to licence "pro nekomerční použití"
Skoro se na tom nedá dělat, pořád otravují ta okna o nelegálním systému...
doplněno 07.12.12 16:22:*v sobě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.