Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Nevíte náhodou někdo něco o jazykových gymnaziích? Pokud máte nejaké bližší informace o studiu na jazykovém gymnáziu (jste ucitelem,studentem apod..) ráda bych se od Vás něco dozvěděla Budu vycházet devítku a mám ráda jazyky,tak jsem si řekla,proč to nezkusit na jazykovce? Ale problém je v tom,že mi o tom nikdo nic neřekne.Nemám žádného příbuzného,nebo kamaráda,který by mi tuto školu přiblížil...Do čeho se vůbec chystám jít a nebo abych se snad zamyslela nad tim,jestli na to vůbec mám...:D Tak prosím,jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti,tak napište.Budu ráda za každou novou informaci
Otázka je, co považujete za jazykové gymnázium. Někdy se k nim laicky řadí i školy s vyšší dotací hodin cizích jazyků a větším výběrem mezi jazyky, které se učí. Jazykové gymnázium jako takové, jak již řekl odpovídatel přede mnou, má primárně jeden hlavní jazyk, ve kterém učí většinu předmětů. Gymnázium s vyšší dotací jazykových hodin neučí žádné předměty krom oněch jazyků v jiném než českém jazyce.
Já sama jsem absolventkou gymnázia s vyšší dotací jazykových hodin. Nemůžu si vynachválit, měla jsem výhodu při přijímačkách, nakonec jsem vystudovala filologický obor a i tam se to hodilo. Co vím, tak absolventi jazykových gymnázií mívají problém např. při přijímačkách z přirodovědních oborů - znají perfektně názvosloví např. ve francouzštině, ale v češtině ne. Na stranu druhou, mají-li prostředky a možnost, mají dveře otevřenější na zahraniční školy. Mně osobně vyhovovala více škola, kterou jsem dělala, mám ale spolužáky, kteří šli např. do Olomouce na francouzský gympl, a taky byli spokojení (a jeden z nich nakonec i tu chemii u nás vystudoval). Takže zvažte. Jinak všeobecně platí, že jakákoliv škola s nějakým zaměřením bývá kolektivně lepší, bývají tam i "kvalitnější" studenti (zní to blbě, ale je to tak - už jsem to poznala i ve své krátké učipraxi), lepší motivace ke studiu...
Každopádně znát jazyky v dnešní době je výhra, takže držím pěsti, ať se podaří PřZk, a hodně zdaru při studiu.
Jazykový gympl je v Praze, ýanglicko český ... Máš tam předměty převážně v daném jazyce a na ty školy slyším jenom chválu, přikládám odkaz
gymnazium-amazon.cz/... -anglicko český
Snad ti to alesoň trošku pomohlo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.