Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad zákl. školy

Od: aedun* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mohli byste mi prosím vás napsat jak vyjde tento příklad? : Jakou rychlostí se pohybuje motorka s výkonem 2,4kW,tažnou silou motoru0,16kN? (převést na km/hod) ... dokáži ho spočítat ale potřeboval bych si ověřit vysledek ... předem děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

v = 54 km/h

hankauk*

Peto, fyzika šla ve škole trošku mimo mě. Navíc už je to hóóóódně dlouho, co jsem ze školy venku. Jen mi nejde do hlavy ta rychlost. Nepotřebuju k výpočtu ještě hmotnost?

petapeta*
Nepotřebuje. Třeba nám tazatel řekne, jak se to počítá.
dzordz*

Nepotřebujete, když si napíšete ty vzorečky vedle sebe, F=ma, P=W/t=Fs/t=ma/t, máte spočítat rychlost, což je v=s/t=P/F a to máte přesně v zadání, m ani a nepotřebujete.

hankauk*

To je super... kombinace vzorečků, to je taky bída a děs.*smich* Ale kombinovat vzorečky třeba na pletení, to mi jde dobře. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]