Binomické rozdělení lze aproximovat Poissonovým a to v případě, že p < 0,3 nebo p > 0,7: Bi (n, p) → Po (λ), kde λ = n.p doplněno 30.10.11 23:09: V Excelu bychom výše uvedenou pravděpodobnost vypočetli pomocí funkce POISSON: = POISSON(42;40;1) - POISSON(34;40;1) = 0,4679
bagryvsb*
diky za snahu, ale ja to potrebuji spocitat pocetne a ne v Excelu
petapeta*
A co Vám brání, abyste dosadil do vzorce, který jsem uvedl, a vypočítal to.
doplněno 31.10.11 22:03: Nyní si čtu opět zadání a vidím, že máte binomické rozdělení aproximovat normálním rozdělením: Bi(n, p) → N(μ, σ2), kde μ = n.p, σ2 = n.p(1 - p)
Pravděpodobnost pak vypočtete integrováním hustoty pravděpodobnosti v určených mezích (35;42)
bagryvsb*
a na p < 0,3 nebo p > 0,7 jste prisel kde? Diky za pomoc.
petapeta*
Ve skriptech VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ _ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA Pravděpodobnost s statistika; Petr Otipka, Vladislav Šmajstrla
petapeta*
Tady jsem se pokusil to aproximovat pomocí normálního rozdělení. Pokuste se to zkontrolovat, zdali jsem se při zadávání nespletl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.