Nejste přihlášen/a.
1,Obsah rovnoběžníka na obrázku je? obázek zde: 2i.cz/...
2.V rovnoběžníku ABCD na obrázku je strana AB dlouhá 10 cm, úhlopříčka AC měří 15 cm. Vzdálenost vrcholu D od úhlopříčky AC je 2 cm. Jaká je vzdálenost vrcholu D od strany AB? obrázek zde: 2i.cz/...
3.Největší čtverec na obrázku má obsah 24 cm2. Další (menší) čtverce vznikly postupným spojováním středů stran větších čtverců. Obsah nejmenšího (vybarveného) čtverce je? obrázek zde: 2i.cz/...
4.Čtverec KLMN na obrázku má obsah 1 m2. Jeho úhlopříčka KM je rozdělená body A, C na tři stejné části. Obsah vybarveného čtverce ABCD je obrázek zde: 2i.cz/...
5.. Trojúhelník ABC a rovnoběžník BDEC na obrázku mají stejný obsah. Potom základna AD lichoběžníka ADEC měří? obrazek zde: 2i.cz/...
chtěl bych výpočty a výsledky díky všem za rady.
4x
Už v tvé předchozí otázce ti dali více rad a postupů, jak na to. Musíš musíš musíš i sám na sobě popracovat. Při písemce budeš moci použít jen to, co jsi pochopil a čemu rozumíš.
doplněno 29.10.11 08:30: Dále dávej pozor při vkládání odkazů! Protože jsi nevložil mezeru mezi slovo ZDE a http: atd... tebou napsané odkazy se nedají rozkliknout. Jen ten jeden, co se zabarvil.
Případně si před odesláním sám zkus ten napsaný odkaz otevřít, zda funguje.
doplněno 29.10.11 08:46: Abych jen nekázal:
Všimni si, že ta uhlopříčka ve čtverci je na třetiny, prodloužením úseček AB,AD,CB,CD se dá rozdělit čtverec KLMN na několik menších stejných čtverců. Vypočítat obsah
toho jednoho už by nemusel být problém.
V tom zadání také mohli 1 cm2 ubrat, vyšlo by to z hlavy bez těch drobných.
doplněno 29.10.11 08:57: U příkladu č.3 je očividné, že každý vytvořený vložený čtverec je o určitou hodnotu menší než předcházející... ta hodnota je v zadání jasně dána. Zbytek jsou jen jednoduché počty.
2x
Takže potřeboval bych vědet postup k 4.Čtverec KLMN na obrázku má obsah 1 m2. Jeho úhlopříčka KM je rozdělená body A, C na tři stejné části. Obsah vybarveného čtverce ABCD je obrázek zde: http://www.2i.cz/eb427a5083 vyšlo mi (1 devítina m čtverečních) Potřebuji vědět postup nemůžu na něj přijít .
a ješte jeden příklad 1.Obsah rovnoběžníka na obrázku je? obázek zde: 2i.cz/... ,vyšlo mi 8cm čtverečních,ale nevím postup jelikož je tam domalovaná te vrchní strana co má 4cm a ta čárkovaná tak to jsem nepochopil díky
díky za ty dva výpočty už jsem to pochopil mám tu ještě 2 poslední příklady 2.V rovnoběžníku ABCD na obrázku je strana AB dlouhá 10 cm, úhlopříčka AC měří 15 cm. Vzdálenost vrcholu D od úhlopříčky AC je 2 cm. Jaká je vzdálenost vrcholu D od strany AB? obrázek zde: 2i.cz/... (předpokládám ,že by ta výška mohla mít cca 3cm ,ale potřebuju to odůvodnit díky )
a ještě poslední :Trojúhelník ABC a rovnoběžník BDEC na obrázku mají stejný obsah. Potom základna AD lichoběžníka ADEC měří? obrazek zde: 2i.cz/... (myslím si ,že by ta základna mohla mít 12cm ,ale potřebuju to odůvodnit ) díky všem lidem ,kteří mi pomohli nebo pomůžou nesmírně si toho vážím.![]()
takže díky ještě kté 2jce jak mám tedy vypočítat obsah ,aby to pak mohl dosadit do vzorce v = S/a ,když nevím jak mám vypočítat obsah ,když znám stranu A a uhlopříčku na stranu A?Díky
4)
Obsah rovnoběžníku BDEC je S = 4 ⋅ v (základna krát výška)Obsah trojúhelníku ABC je S = ½ z⋅ v (1/2 základna krát výška), z = d(AB)
Protože mají stejný obsah, platí: ½ z⋅ v = 4 ⋅ v , v můžeme zkrátit a dostaneme rovnici
½ z = 4
a z této rovnice vypočteme z. Základna AD lichoběžníku bude o 4 cm delší.
Takže díky moc
tohle chápu:Obsah rovnoběžníku BDEC je S = 4 ⋅ v (základna krát výška) ,ale nechápu tohle proč S = ½ z⋅ v (1/2 základna krát výška,proč polovina neznámé? díky
- Obsah lichoběžníku
- Jak vypočítat obsah tohoto lichoběžníku
- Obsah lichoběžníku
- Obsah lichoběžníku
- Potřebuji poradit s příklady
- Jak vypočítat obsah lichoběžníku
- Vyučují se ve škole nesmysly?
- Těžiště plochy
- Vypočítej obsah lichoběžníku
- Slovní úloha
- Výpočty příkladů
- Obdélník, lichoběžník
- otázka , jak vypočítat lichoběžník
- Příklady z goniometrie
- Otázka?s obsahem lichoběžníku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.