Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Foneticky zapsaný výraz

Od: ostravak* odpovědí: 14 změna:

Znám cizí výraz (pravděp. anglický), jak jsem jej zaslechl v rozhlase (tedy foneticky). Existuje slovník řazený dle fonetického zápisu hledaného výrazu? Kde mohu zadat foneticky zapsaný výraz a nalézt, co výraz znamená a jak se správně píše?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkus ten výraz napsat tady (pokud možno v nějakém kontextu), on už někdo bude vědět.

buss
hodnocení

0x

Z věty by se předalo přece odvodit o čem byla řeč a pak pár výrazů napsat do slovníku a nechat si to přečíst, pokud by to bylo spisovně, nebo slovník byl kvalitní.

petr123*
hodnocení

0x

Češi nejsou jediní co neumí pořádně anglicky (to není osobní, ta moje anglina je taky šílená ;). Takže to zkus do Google dát hledat tak jak si to pamatuješ a s trochou štěstí na to správné slovo narazíš.

mysina*
hodnocení

0x

Tohle umí Cambridge English Pronouncing Dictionary, pokud máš verzi s CD-ROMem. Zadáš fonetický přepis a vyjede ti slovo, které se tak čte. Tenhle slovník ale bohužel není přístupný zdarma na internetu, musel by sis ho koupit. Jestli ti to pomůže, tak sem to slovo foneticky napiš a já se ti tam podívám.

hodnocení

0x

Překladač google má funkci rozeznávání jmluveného slova. Zkuste mu to přečíst jak jste to slyšel, třeba to pochopí. (A třeba taky ne, bez ohledu na to, jak dobře to přečtete, ta funjce není dokonalá. Ale někdy zafunguje.)

askmenow*

Mohu se zeptat, jak přesně se k této funkci dostanu?

doplněno 12.11.12 22:12:

Tak nevím, buď nechápu, co je "zavolat" překladač, nebo to prostě nevidím :(

Když si zavolám překladařč a zvolím vstupní jazyk (funguje to s angličtinou, s ruštinou a jistě i s dalšími jazyky), v levém dolním rohu mám malou ikonku mikrofonu a když na ni kliknu, nabídne mi to, abych mluvil.

doplněno 12.11.12 23:15:

Já volám překladač z gmailu, nebo prostě z googlu, pod dalěí rozbalím menu a tam ho zavolám.

Foneticky zapsaný výraz
askmenow*

Tak tu ikonku tam vážně nemám, nechápu to.

doplněno 13.11.12 21:39:

Nene, koukala jsem na angličtinu, kterou běžně používám, a není tam.

Tož to taky nechápu. Já jí tam mám, A není v žádném jazyce? Ono třeba ve slovenštině či v maďarštině ji také nemám, ale speciálně angličtinu, němčinu,ale i češtinu a řadu dalších jazyků umí.

luke237
"Zavolat prekladac"- asi mysli se k tomu proklikat z jinych aplikaci od Google. Normalne se k tomu muzes pripojit na adrese: translate.google.cz.

Dobrá cesta. Já ji nepoužívám (a vlastně ani pořádně neznám) z toho jednoduchého důvodu, že v prohlížeči mám trvale otevřený gmail, a tak volám překladač odsud ("proklikávám se z jiné aplikace"). Konečný efekt je stejný.

Foneticky zapsaný výraz #2
luke237
Me by zase pripadalo divne mit trvale spusteny webmail, zvlast kdyz dany server podporuje IMAP4 ...

Však já to nikomu nenutím, jen vysvětluji, jak volám překaldač já a proč. Myslím, že tento příspěvek je tak trochu mimo mísu.

luke237
Ten Translate jde rovnou vyvolat i v cestine, pokud se vam tak rovnou nespousti: translate.google.cz/....

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]