Nejste přihlášen/a.
Ahoj, právě mi došla trpělivost se spolužáky, kteří mě stále prozvánějí. Bydlím v paneláku a dole je zvonek na který nějací vtipálci stále prozvánějí. Nevím jestli to mám "bonznout" třídní učitelce, protože se to stále opakuje a přijde mi to už jako šikana. Co myslíte?
Ne
Je to jen můj názor. Domnívám se, že to není šikana. Šikana se nyní říká všemu. Jak je psáno nahoře, vypnout zvonek. V paneláku je to úplně jednoduché, nahoře u pojistek se podloží zvonění. Víš kolikrát u nás zvonili spolužáci dětí, jen tak?
Šikana to není, možná kyberšikana, ale tím bych si nebyl také jistý. Řekni to rodičům, pokud možno (asi ne), zkus si sespolužáky promluvit - víš-li, že to jsou oni.
Se spolužáky jsem mluvil, ale nikdo se nechce přiznat a navíc to vím, protože oni jediní vědí, kde bydlím a navíc použili hlášku, kterou asi nikdo jinej z mého města by neřekl :" Chceš koláč do ksichtu?"
Jezis, to jako znamena co? Dobre, ty treba chces kolac... a chteji oni napomenuti od tridni ci punc sikany?
Jo takhle:D Ja myslela, ze vis o konkretnich spoluzacich:D Toz zvonek vypni, jak ti zde radi, a je klid
Já jedině vím, což je hodně nepravděpodobný, že je to nějaká holka a u nás jsou samý premiantky
Ne
Co se děje po vyučování na sídlišti, do toho bych tedy zaručeně učitelku nezatahovala. Má svých povinností dost, navíc Ty ani nevíš, kdo to doopravdy zvoní, jenom tvrdíš, že spolužáci. Co když to je třeba pošťák s rekomandem? A ta chudinka má navíc řešit a vyšetřovat, zda to byl Petr, Pavel, Lukáš, nebo Franta? Stačí, že řeší problémy ve škole, nač jí přidělávat další - mimoškolní? Když už chceš mermomocí někomu žalovat, tak rodičům, ať taťka obětuje jedno odpolední volno v práci, počká si na ně a pořádně si je jako chlap podá.
Už na to není vhodný čas, ale za horka bych dolů z okna vylila kbelík vody, pokud máte zvonky pod oknem. Po pár sprchách by je to zaručeně přešlo. V této sychravé době opravdu jen vypnout zvonek, ať si dole řádí.
No a pokud jsi snad náhodou jejich učitel, tvrdě je druhý den vyzkoušej. Oko za oko, zub za zub, pořádné pětky za to zvonění.A uvidíš, že je to přejde. Jaga.
Já osobně si tedy myslím, že o šikanu zatím nejde. Hlavně by sis nejdřív měl opravdu pečlivě zjistit, jestli to jsou spolužácii. Mohlo by jít např. o děti z jiných tříd. Řeknu to příkladem: Někdo z tvé třídy se baví s někým z nižšího nebo vyššího ročníku. Jsou dobří kamarádi, tak si povídají o všem. I o jednotlivých spolužácích (o tobě). Řekne mu, o tvé přezdívce, tvém bydlišti, o prospěchu atd. Ten kamarád to může říct někomu dalšímu, ten dalšímu a tím se to překrucuje tak, že to vůbec tvůj spolužák být nemusel . Každopádně si myslím, že je to časem stejně přestane bavit . Doufám, že jsem tě moc nepopletla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.