Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálenost dvou bodů v rovině

Od: stasek odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám tu dvě úlohy, se kterými jsem se asi ještě nesetkal a vůbec nevím jak mám začít...

Na ose Ox určete bod B tak, aby měl od bodu A = (-5; -6) vzdálenost d = 10 (dosadit do vzorce)

Výpočítejte souřadnice bodu A, který má od bodů B = (4; 6) a C = (4; 2) vzdálenost d = 3

Nevím si s tím rady, už jsme z toho dokonce psali i písemnou práci, máme z toho známkovaný domácí úkol, ale vysvětlení paní učitelka chce nechat až po podzimních prázdninách :D

Děkuji všem za rady :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rew
hodnocení

0x

Neni uvedeno jaka vzdalenost se mysli, tak predpokladejme, ze jde o Euklidovskou vzdalenost.

plati ze vzdalenost D mezi dvema body A a B

D= ODMOCNINA( (Xa-Xb)^2 + (Ya-Yb)^2 )

takze v tvem pripade se 10 = ODMOCNINA ( (-5-Xb)^2 + (-6+Yb)^2 ) a tim, ze ma asi lezet na ose X, tak muzes rovnou dat Yb=0

druhy ukol je soustava rovnic: (dal jsem je nadruhou abych tam nemel odmocniny)

3^2=(4-X)^2 + (6-Y)^2

3^2=(4-X)^2 + (2-Y)^2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]