Nejste přihlášen/a.
Ahojky,chtěla bych na zítřek onemocnět.Budeme psát test a je to 12. stran v učebnici.V pátek jsme to učivo začaly a na konci hodiny nám řekla ták od strany 7.do strany 19. se to naučte protože bude test.Ve středu přišla do školy protože šla na nějákou operaci a my jsme byli hooodně pozadu proto ten test budeme psát tak rychle.A za víkend se to fakt nedá naučit tak chci být na ten 1. den být nemocná protože to moc neumím a mám přísné rodiče a musím mít samé 1. v nejhorším 2. a já to umím tak na 4. nejlépe 3.proto prosím řekněte jak mám onemocnět alespon na ten 1.blbý den.
Ano
Tvoje otázka se mi nelíbí.
1/ Je to jen 12 stran, měla jsi na to celý víkend a přitom píšeš svůj dotaz až v neděli večer. Co jsi tedy celý víkend dělala? Návštěva u vás jistě nebyla celý pátek, sobotu i neděli. Prostě se přiznej, že jsi se na to jednoduše vykašlala.
2/ Rodiče buď musí chtít mít úspěšnou dceru, která se pozdraví s návštěvou a odkráčí se učit. Návštěva to jistě pochopí. Nebo budou chtít mít hezkou hostesku, která baví návštěvu a servíruje kávu, leč bude poněkud zabedněná. Ať si vyberou. Já bych brala první možnost.
Mladý člověk si dobře zapamatovává, pokud by sis to přečetla pomalu 3 x v pátek, 5 x v sobotu a 5 x v neděli, neříkej mi, že by Ti v hlavě nic nezůstalo. Zvláště, když jsi dobrá žákyně. Trojku by to určitě dalo, ne-li lepší a pokud by se to rodičům nelíbilo, mohla bys argumentovat, že příště se místo návštěvy raději budeš učit. Až budeš chodit jednou do práce a nebude se Ti tam chtít jít /třeba budete dohánět plán, nebo venku bude silně pršet/, také budeš hledat kličky?
Pokud si ale přesto nedáš říci, dej si 2 - 3 lžíce ricínového oleje a zapij šaraticí. A něco uvidíš. Na záchod si pak vezmi učebnici a než Tě to přejde, určitě se tam v pohodě těch 12 stránek naučíš! Jaga.
Učitelka od vás nějaké známky mít musí, navíc měla zdrav. problémy, tak teď zadává test, aby známky měla. Když ho ale nebudeš psát, jistě Tě příští hodinu bud vyvolá, nebo Tě nechá psát ten test samotnou. možná i po vyučování, aby tu známku z Tebe dostala. A bude to horší, učivo se bude nabalovat, Ty už máš rest 12 stránek, bude toho víc a víc a jak z toho pak vybruslit? Koukej se učit průběžně, to je nejlepší řešení.
Take mi nejak nevychazi ten cas:D... ovsem neznam rodice, co by nutili sve dite byt na oslave a na navstevach, kdyz se musi ucit. No, budeme delat, ze tomu verime.
Na vysce musi byt student schopny naucit se za vecer a noc pul knizky, takze 12 stran je podle me uplne v pohode. K maturite se nekteri za dva tydny nauci ucivo za tri roky zpet... Tez mi prijde, ze se tazatelce spise nechce a tak hleda vymluvy.
Tudiz behej dnes cely den venku v tilku, do noci, a na anginu je zadelano
Já myslím, že dnes už to nebude potřeba. Dneska se měl psát ten test. Docela by mě zajímalo, jak to dopadlo?!
Pátek, sobota, neděle, to vychází 4 stránky na jeden den. A to se dá naučit. I kdybyste dostala i tu čtyřku, tak se nic nestane. Jak podvádět, Vám radit teda nebudu! A co ostatní, taky nepůjdou do školy, protože se to nedá naučit? Jestli budete chtít jednou jít na VŠ, tak tam se budete muset učít víc, než 4 stránky za den.
Ahoj,
nejprve bych chtěl říct, že to že se něco "NEDÁ" je zavádějící...místo vymýšlení toho jak onemocnět a hledání na netu "JAK ONEMOCNĚT" =) By bylo dobré si těch "POUHÝCH 12 STRAN" prostě přečíst, chvilku to nechat být, pak zase a znovu pauza...
Když tohle uděláš "X-KRÁT" např. do jedenácté večerní, pak si nařídíš budíka o hodinku dříve než obvykle a uděláš to ještě několikrát ráno, tak to zvládneš.
Až oslavíš 18tiny pak si omluvenky budeš psát sama a pak toho "OBČAS" lze využít.
Já jsem student, takže chápu, že někdy je toho moc. Ale taky vím, že "bulat" nikam nevede. A řešit věci na poslední chvíli už vůbec ne! Spíš než naučit se onemocnět by ses měla naučit se učit - "12 stran v učebnici" zní hrozně. Ale víš, jak se to zredukuje, když odečteš obrázky a nepodstatné věci? Ne všechno co je v knížce je nutné si vrýt do paměti. Zatrhej si klíčové pojmy, které ti vytvoří osnovu, a nauč se je vysvětlit vlastními slovy. Uvidíš, jak ti to text zredukuje.
Někomu pomáhá si text zatrhávat různými zvýrazňovači, někdo si z dlouhého textu udělá výpisky těch základních věcí... a hlavně, učit se opravdu průběžně. Překonat se a koukat toho třeba třikrát denně po kratších částech.
Já letos maturuju na osmiletém gymplu. A věř, že 12 stránek je to nejmenší.
Pokud to zítra obuláš, budeš ten test psát jindy. A pokud máte málo známek (jinak by s tím testem tak nespěchala...), tak co nejdřív. Kdy máte další hodinu? Poskytne ti to víc času, než jsi měla teď o víkendu?
Držím palce a přeju pevné nervy. Jde to! A pokud je vás víc, co jste to "nedali", poproste učitelku, aby test aspoň o hodinu odložila.
Jestli máš přísné rodiče, tak to ani nezkoušej. Podvádět sama sebe není dobré a podvádět ostatní je ještě horší. Proč ses na to o víkendu nepodívala? Nejlepší bylo se do toho začíst ještě v pátek, kdy vám to učitelka vysvětlila a pak si to zopáknout včera a dnes. A nesouhlasím s tím, že se to nedá naučit. Já se na základce nemusela učit vůbec a na gymplu jsem nevěděla, kde mi hlava stojí. Ale musela jsem! Takže jak už ti radili ostatní, místo vysedávání na počítači se jdi učit.
Já se na to podívala,ale měla jsem na to málo času protože v sobotu jsme byli na kulatinách(to mi blbě vyšlo) a v dnes u nás byla náštěva.Takže jsem moc času na učení neměla včera 2 hodiny dneska 2.hodiny.Taď večer se to učit nebudu protože večer si nikdy nic nezapamatuju tak by mi to bylo na prd.
Co je to za látku, že je to tak strašně složité a 4 hodiny jsou málo? Navíc omluva o návštěvch je dosti chabá. Když se potřebuju učit, tak si čas musím udělat - návštěva/nenávštěva. Dala by se omluvit pouze ta sobotní, protože předpokládám, že to bylo z rodiny a šli jste všichni. Ale dneska?!
Pokud se musíš věnovat místo učení návštěvě, neměli by tedy rodiče po tobě vyžadovat ty nejlepší školní výsledky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.