Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych poprosit, jestli by byl někdo ochotný pomoci mi v jednom výpočetním úkolu z protokolu do chemie, většinou s tím nemám problém, ale dnes mi to nějak nemůže docvaknout:
Je potřeba připravit 5l Cl kolik gramů ox. manganičitého a kolik ml 36% HCl ( hustota= 1,789 g/cm3) k tomu spotřebujeme?
Předem díky
To nedává smysl... chlorid je solí kyseliny chlorovodíkové. Každý chlorid musí mít ještě další označení.(vápenatý, draselný, atd.). Nemohla bys tu otázku napsat znovu a srozumitelněji?
Mně už to taky nemyslí... Cl je značka pro chlor... Ding, ding dong!
Ovšem nač potřebuješ oxid manganičitý pro "výrobu" chloru?! Vypočítat to jen z té HCl není problém...!
doplněno 23.10.11 19:29:A je to problém... Jak jsem se právě dočetla. Chlor se dá vyrobit elektorlýzou oxidu manganičitého a HCl. Tohle už je na mě moc složité... Nechám se poddat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.