Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám velký problém, ve škole se dokážu učení věnovat když sám chci, ale jinak prostě vždycky jsem myšlenkama jinde. A když se učím doma, tak si to třeba čtu, ale vůbec nad tím nepřemýšlím. Prosím máte rady, nebo nějaké tipy? Děkuju.
Já k učení potřebuju naprostý klid, nikdo mě nesmí rušit a musím přestat myslet na jiný věci. Stejně tak je to se čtením, nedovedu si představit, že bych třeba četl v autobuse... Zkus se učit v naprosté tichosti a čti si látku nahlas a vysvětluj si to nahlas.
stasek:absolutní souhlas,také se tak učím,nejosvědčenější metoda,musíš se zkrátka tomu věnovat,samo ti to do mozku nenaleze
Za nesoustředěním může být i stres, ale také porucha pozornosti a soustředění - tzv. ADHD syndrom. Pro začátek bych doporučila zobat lecitin, anebo jídla, která ho obsahují. Pokud byste trpěl ADHD syndromem, musel byste ho mít už od ranného dětství. Pokud to nesoustředění je nyní, tak to spíš ukazuje na stres, nebo nedostatek nějakého toho vitamínu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.