Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat jestli nevíte jak mám vypočítat molární hmotnost této sloučeniny..či to vůbec sloučenina je ![]()
už si s ní vážně nevím rady A TAKY VŮBEC NECHÁPU CO ZNAMENÁ TA VELKÁ DVOJKA PŘED VODÍKEM?..
prosím pomozte mi! Budu moc ráda a předem děkuji!
Sloučenina: CaSO4 x(krát) 2H2PO4 =
0x
ale trochu mi běhá mráz po zádech z toho sestimocneho fosforu. nic takového neznam, možná kdyby to bylo že dvojka by byla za tím fosforem, tak bych vzal, že je to možné, ale takhle je to fakt divné.
doplněno 20.10.11 17:01: sira má myslím 16, kyslík má osm, předtím jsem to bral z vody, takže omluva.
fosfor bude 15 a vápník nevím. musel bych to hledat.
0x
máš blbě zadání vzorce. Zřejmě je to nějaká špatně opsaná stechiometrická směs síranu a dihydrogenfosforečnanu vápenatých , dejme tomu tato: bis(dihydrogenfosforečnan)-síran divápenatý neboli CaSO4.Ca(H2PO4)2 ale jsou i další možnosti. Takže napřed si oprav zadání a pak sečítej mol.hmotnosti
- Výpočty molární hmotnost látkové množ
- Molární hmotnost
- Výpočet chem. příkladu (molární hmotnost)
- Molární hmonost, látkové množství
- Výpočet molární hmotnosti CO2
- Látková koncentrace - výpočet
- Výpočet parciálních tlaků
- Molární hmotnost - výpočty
- Pomoc! termochemie - spěchá
- Výpočty z chemických rovnic - divné zadání?
- Přiklad - titrace
- Molární hmotnost CO2
- Molární hmotnost helia - jak odvodit
- Kolik molekul v 126,9045g jodu?
- Molární hmotnost atomu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.