Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na střední?

Od: adelaide123 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,chtela bych poradit s výberem střední školy nevím co bych vam mela napsat aby ste mi pomohli skolu vybrat,tak mi prosim napiste otazky ohledne me(priklad:co me bavi,jestli se dobre ucim atd) a z mich odpovedi mi prosim trochu poradit,dekuju moc mozna od vas chci az moc ale moc o vasi odpoved stojim,uz sem v 9.tride a zadna skola me nenapada,ale urcite chci skolu s maturitou,a nesmi tam byt fyzika maximalne jeden az dva roky.Dekuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S tímhle by ses měla vypořádat sama + rodiče + škola. Jen Ty sama víš, co by Tě bavilo, co bys ráda dělala v budoucnu. Druhým aspektem jsou rodiče, pokud se Ti věnují a znají Tě dobře, což by měli, měli by Ti poradit. A třetí je škola. Chodíš tam x let, učitelé Tě znají a tak i při případném tápání by dobrá učitelka měla dokázat poradit.

Jinak, baví Tě matematika. ta chodívá ale, většinou, s fyzikou ruku v ruce. A taky s chemií. Buď tedy matika - fyzika - chemie, nebo humanitní předměty: čeština - dějepis - jazyky. To je pak velice těžké si vybrat, když je to od každého něco. Měla jsem podobný problém: bavila mě /a měla jsem i výsledky/ čeština, přírodopis, výtvarka. A pak si vyber! Ale nakonec se mi to podařilo.

Proto oslov ty nejbližší - rodiče a třídní učitelku, ty Ti jistě nejlíp poradí. My Tě neznáme, tak nevíme, co by Ti sedlo nejlíp. Ať se Ti podaří dobrá volba a ať jsi šťastná při studiu i později v zaměstnání.;) Jaga.

adelaide123
hodnocení

Moc vam dekuji za odpoved,jste jedina kdo mi tady neprisla jen kritizovat jak se otazku napsla,dekuji adéla

adelaide123
hodnocení

a tady neco o me:

1,ve skole mi nejde:fyzika

2,jde mi:anglictina a chemie(celkem),matematika(ale jsem diskalkulik),dejepis(ale moc me nebavi),docela i cestina,technicke kresleni a zemepis

3,jsem hodne dobra v:zepemisu,v technickem kresleni,v hudebce(umim dobre zpivat),docela i v matice na to ze jsem diskalkulik

4,nejsem dobra ve:fyzice a vytvarne vychove

v hodinach nerusim,nebavim se davam vzdy pozor,ale nic moc si vzydcky z hodiny nepamatuju proto se pak hodne doucuji doma a i rano nez jdu do skoly

premyslela sem o ekonomicke skole ale nvim jestli neni tezka

ucim se vlastne dobre,nejsem zadnej chytrolin ale jde to

v rodine mi kazdy radi jinou skolu:sestra-pedagogickou(sama ji uz vystudovala)ale skola mi vadi v tom ze se tam musim naucit hrat na klavir a kytaru(noty neumim a budu mit dost prace s ucenim a jeste se ucit hrat na huderbni nastrije tak to opravdu nezvladnu,znam se),ted sestre kazde utery chodim pomahat s malyma detma do skolky a to me bavi ale ta skola me odrazuje

matka:kadernici-ale tam chodej sami hloupi a nic poradnyho z nich neni

tata:gympl-a ten je moc tezkej

kamosky rikaj:hlavne nejakou praci kde budes mit hodne penez :D,no to by se mi libilo

stredni skolu chci zakoncit maturitni zkouskou,ale na gympl nechci to je na me moc tezky,hlavne je tam fyzika cely 4 roky a to opravdu nechci(chci fyziku ve skole max.2 roky,nejlepe vubec :D)

nikdy bych nepracovala:jako doktorka,ucitelka ve skole,policistka...atd.

snad to staci,ted mi prosim zkuste radit dekuju

Už jsem Ti radila, ale zarazila mě tady ještě jedna Tvoje věta: Kadeřnici, ale tam chodí samí hloupí a nic pořádného z nich není. /Tvoje slova/.:(

Proč takhle silně pomlouváš pěknou a potřebnou profesi? Ty se nikdy nebudeš chtít líbit, nikdy nebudeš chtít mít módní sestřih a upravenou hlavu? Nikdy nepůjdeš k té "hlupačce" kadeřnici? Třeba před plesem či svatbou? Kadeřnice jsou podle Tebe hlupačky, znám jich ale několik, které se umí chovat a jednat líp, než možná některá vysokoškolačka. Moudrost totiž není v povolání, ale někde úplně jinde. Lepší chytrá a příjemná kadeřnice, než nějaká vědátorka s nosíkem nahoru a s Tvým úsudkem. Ještě jsi v životě nic nedokázala, abys mohla ostouzet některé ze slušných povolání. Já sama kadeřnice nejsem, ale vážím si jich.

Kdybych mohla otočit kouzelným prstenem jako Arabela, přála bych si, aby Ti slezly všechny vlasy. Abys nepotřebovala služby těch "hlupaček, z kterých není nic pořádného", když jimi tolik pohrdáš. A aby Ti znovu narostly teprve tehdy, až pochopíš, že každé slušné povolání je potřebné. /ale kdo ví, zda pochopíš, třeba bys nakonec měla "bleskovku" až do konce života/.*bzum*

Přehodnoť své názory a to co nejdřív, jinak to budeš mít v životě hodně, hodně těžké. Jaga.

lizzza*

Ahoj, myslím si, že by se Ti možná mohla líbit střední škola sociální. Myslím, že tam by se Ti mohlo líbit.
Ale samozřejmě, jak zde bylo řečeno, nad touto otázkou by si se měla zamyslet sama, museli jsme to udělat my ,všichni před Tebou, měla by si to nějak zvládnout i Ty. Neříkám, že to není těžké. Ale rozhodování je život. Bude to tak vždy.

matesstudent

Podle toho, co píšeš. Bych ti doporučil školu veřejnosprávní (veřejnoprávní), sociální nebo ekonomickou.

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Jaké máš číslo bot?

PS: Pokud chceš poradit, napiš něco o sobě sama. Rádcové tady nejsou od toho, aby zjišťovali, co má 14 letá puberťačka za zájmy. Potom ti rádi poradíme.

hankauk*

Koukám, že jsme se shodly...;)

hankauk*
hodnocení

0x

Adelaide... co tě baví? Jsi např. nadaná na kreslení, hudbu...? Co bys chtěla v životě dělat? Už jsi o tom přemýšlela? Pokud sama nevíš, tak by bylo dobré jít třeba na obecně zaměřenou školu, což bude gympl. Středních škol je strašná spousta a těžko ti budeme radit, když o tobě nic nevíme...:)

Na gymnáziu pravděpodobně bude fyzika po celé čtyři roky, což tazatelka nechce. Navíc by docela dost musela zapracovat na svém písemném projevu, její dotaz je stylisticky i gramaticky příšerný.

adelaide123
hodnocení

dekuju za radu ale opravdu sem nechtela vedet ze sem to napsal divne...nenapadlo me ze tobude nekomu vadit..tady nejsme na hodine cestiny ja chci jen poradit se skolou

sargo*
hodnocení

0x

Neměla by tam být fyzika a čeština, jak to tak vidím, taky moc ne. Existují ještě Rodinné školy nebo tento smutný experiment již tiše skončil? :-D

adelaide123
hodnocení

nechte si toho kritizovani,z cestiny mam stale jednicky a max dvojky a psala sem to ve fofru s kamaradkou a ta mi to opravovala,bohuzel spatrne,noa co?

sargo*

No a co... no a nic. Berte to tu jako poučení do budoucna, že při písemném projevu lidé vycházejí nejen z toho co čtou, ale i jak je to napsáno. Když přijdete žádat o práci asistentky ředitele v teplácích a špinavých botách, též se s vámi ani nebudou bavit - to je to samé. Když tady napíšete, že nevíte jakou školu a jediné, co je tu o vás patrné je fakt, že nemáte ráda fyziku a neumíte češtinu...?

Ta pedagogická mě taky napadla, ale tam by chtěli i tu výtvarku (kromě hudebního nástroje). Ekonomka by možná nebyla špatná, ale je tam dost matiky, obávám se. Co zdrávka? :)

Zdrávka je momentálně škola k ničemu. Ze střední školy vychází zdravotničtí asistenti, kteří prakticky nesmí pracovat bez dohledu sestry, takže někde je berou jenom jako ošetřovatelky... a naopak jinde je pod dohledem nechají dělat stejnou práci, jako má sestra, akorát za ni dostanou zaplaceno méně... a ti, kteří mají o práci opravdu zájem a mají na to, se stejně pokouší dostat na vysokou (příp. vyšší odbornou, ale VŠ je lepší cesta z hlediska dalšího vzdělávání) studovat na sestru. A co si budeme povídat, jako příprava na VŠ je lepší gympl, než zdrávka - nemluvě tedy o tom, že přijímačky na VŠ se pak většinou dělají z biologie, chemie a fyziky (pakliže se bavíme o prezenční formě studia) a známé se k nim pak stejně učily z gymnazijních učebnic.

hankauk*
hodnocení

0x

Existují i humanitně orientovaná gymnázia... ovšem pořád jsme se nedozvěděli, co slečnu baví/nebaví, atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]