Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na SŠ (Praha, Mělník) s ISP

Od: aira odpovědí: 1 změna:

Zdravím ,

potřebovala bych radu, povzbuzení nebo cokoliv... Hledám střední školu, pokud možno humanitně zaměřenou, denní studium, kde by mi povolili individuální studijní plán a nedívali se na mě kvůli tomu skrz prsty. Jsem poměrně inteligentní člověk, celkem vzdělaný, jenom ta maturita mi chybí. Bohužel mám zdravotní problémy psychického rázu - agorafobie a deprese- což mi znemožňuje denní docházení do školy. Ano, vím o možnosti dálkového studia, ale vzhledem k tomu, že jsem odkázaná sama na sebe bych to finančně neutáhla.

Díky za každou pomoc

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

0x

Z příspěvku mi není zcela jasné, jestli máte možnost chodit na denní nebo ne, jestli je problém jenom psychický nebo i finanční. Protože jestli jenom - tedy, "jenom" - psychický, má rada je, nepodléhat tomu, nedovolit sama sobě utéct, zatnout zuby a chodit na denní. Fobie se dá zlomit tréninkem, deprese kompenzovat, když bude nejhůř a budete chvíli chybět, holt to doženete, horší než studovat doma to nebude. Není to příjemné ani snadné, ale to vítězství by za to stálo. Určitě chodíte k nějakému psychologovi - že by vám schvaloval takovýto únik? Tak ho vyměňte. 8-) Energie věnovaná na obejití problému by byla daleko účelněji věnovaná na jeho vyřešení. Jestli je to hodně zlé, noste sebou oblečení na převlečení a pár žvýkaček, pár šavlí ještě nikoho nezabilo - tělo má pud sebezáchovy, ty fobické nevolnosti se budou snižovat ;) Není lehké tohle řešit sám, ale zase ten fantastický pocit, až bude po všem a nebudete to muset řešit - to je něco tak úžasného, že to za to stojí. Přeci se v tomhle nechcete plácat ještě pár desítek let? :)

O škole bohužel nevím, určitě se to standartně nenabízí. Leda by vám někdo hodně moc vyšel vstříc, to by chtělo asi oběhat ředitele jednoho po druhém. Ale... ale. Viz výše. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]