Nejste přihlášen/a.
Ahojky, zdravím Vás, potřebuji poradit, co mám dělat. Je mi 22let a za celej svůj život jsem tařka nic nedokázala, vše co jsem měla jsem ztratila a v průběhu pár let jsem hodně lidí také zklamala. Hlavní důvod proč jsem píši je, že jsem studovala střední školu, kterou jsem v pol.3ročníku ukončila. Nyní bych si ji chtěla dodělat,ale chtěla bych poradit, zda-li je možné nastoupit rovnou do 4.ročníku, kdy bych zdolala všechny zkoušky a nějaké srovnávací testy.Budu ráda za každou odpověď. Víc rozepisovat se nebudu zajímá mě čistě tato otázka. Předem děkuji za všechny odpovědi. Ahoj Teriiiiisek
Takhle obecně vám asi nikdo neodpoví. Musíte se prostě zeptat na té konkrétní škole a zkusit domluvit, co je možné a nakolik vám vyjdou vstříc. Možná by se mohl někdo ustrnout, ale spíš bych počítala s tím, že bude nutno i ten třeťák. Rozhodně držím palce, tohle je věc, kterou to chce určitě dotáhnout do konce
...rozdílovky byly vždycky do určitého počtu zameškaných hodin, tak je otázka, jestli by to prošlo.
Ale z trochu jiného soudku: jsou i střední školy, které lze studovat dálkově, i kratší než čtyři roky. Kdyby pro vás nebylo reálné chodit na denní tak dlouho, pořád je lepší nějaká maturita než žádná.
a já si myslím pravý opak...jde asi o to jestli chceš studovat stejnou školu nebo úplně jinej obor v jinej škole...pokud bys chtěla dodělat stejnou školu se stejným oborem kdes studovala tak myslím, že nějaké rozdílovky bys mohla dělat.Určitě za třetí ročník bys dělala rozdílovky a třeba pak hned do čtvrtáku a nebo bys začla třetím ročníkem...těch možností je celá řada.Nemyslím si ale že to je beznadějný.Každopádně nejlépe tam zavolat a přímo se zeptat.
Já měla výučák. Za dva roky poté jsem dálkově chtěla maturu ale v úplně jiném oboru.Ten obor byl na čtyři roky a tam mi sdělili že pokud bych udělala rozdílovky za první ročník mohla bych hned do druháku a to byl úplně jinej obor takže opravdu záleží na konkrétní škole.
Díky za odpověď. Jde ale o to, že jsem dělala školu od začátku a pak jsem začala mít problémy s mojí třídní, která byla jen o pár let starší než my ve třídě. Když nám bylo 18 tak jí strašně vadilo, že si píši sama omluvenky, tak co chvíli volala mé mamce, která o Všem věděla a i jí to lezlo na nervy. Pak si přítel pořídil Audinu a abych nemusela brzo vstávat na autobus mohla sem jezdit autem a už byly další kecy, že jak si mohu dovolit jezdit autem atd. Pak to vygradovalo tím, že jsem byla dlouhodobě v nemocnici na zákroku a 14 dní potom jsem musela ležet doma (bylo to asi 3 měsíce před koncem3.ročníku) a neměla sem možnost žádných testů abych vše dohnala a tím mít normální hodnocení. Napsala domů, že budu neklasifikovaná a že budu dělat jako by reparát z5 předmětů. Problém byl v tom, že ze tří předmětů jsem měla právě ji. Ostatní jsem udělala, ale ta mě potopila před všema co tam byly, než sem šla na zkoušky, tak drzo naznačila, že mě dál nepustí. A taky že nepustila ze všech tří předmětů mi dala nedostatečnou a tím i zatrhla i případný reparát. Tak jsme se domluvili s rodiči, že půjdu na jinou soukromou školu. Tak sem nastoupila znovu do třetího ročníku, ale mě přitom hrozně mrzelo že jsem od tama odešla a tak sem blbla že jsem přestala do té školy chodit úplně. Přitom učivo mi tam vůbec problém nedělalo, ale jako by mi něco zkratlo v hlavě. No a od loňska sem bez školy. ediný důvod, kterej tak řeším je, že rodiče a mí blízcí si pořád myslí že na té škole jsem a že je vše ok. Ale moe hrdost mi nedovolí, abych jim něco takového řekla. Nikdy mi učení problém nedělalo, ale už sem z toho byla tak vydeptaná, že se to nedalo.
POkud te z reparatu mela mit ona, udelala jsi chybku, ze jsi treba nesla za reditelem a nepodala stiznost. To se potom vetsinou resi tak, ze je student zkouseny pred jinou komisi a pokud opravdu umi, ma vyhrano. Na tu ucitelku bych dnes (to jsem ze stredni 6 let), podala klidne i trestni oznameni pro sikanu, pomluvu atd. Pokud bys mela svedky jejiho chovani, tim lepe. Ono sice nekdo muze namitat, ze se po tobe muze vozit trikrat tolik, ale mam zkusenost ze dvou pripadu, kdy si pak ucitel jiz nic nedovoli. Zaroven byl jeden z pedagogu propusten kvuli svemu chovani.
Horsi je, pokud je ona soboa jedna ruka s reditelem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.