Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jsme na druhém stupní SŠ od prváku tam je jeden kluk kterej mlátí tak 25 % třídy, vybere si jedince kteří se mu nebrání, včetně mě. Dělá box a karate a tudíž nějaká bitka nepřichází v úvahu. Nedokáže nic dělat, nueustále sebou nějak škube, řve, otravuje a mlátí ostaní. Jak to mám řešit? Nějakým psychologickým trikem? Nejhorší je že se na jeho stranu ze strachu přidali dva další kluci a pár nás ve třídě zažívá teror. Díky.
Uf uf. Řeknu ti, jestli ještě na druhém stupni nezvládá svou hyperaktivitu, tak to musí být běs. Psychologické triky ti moc nepomůžou, jestli je opravdu hyperaktivní, není tak vnímavý k nuancím jednání - i když to zároveň často bývají citlivky Rodiče zřejmě doufali, že se na karate apod dostatečně vybouří a zjevně jen dostal do ruky další zbraň. Vám toho moc nezbývá - spojit se a držet pohromadě, být kdykoli připravený pomoci si vzájemně. Pořád je vás o dost víc na to, abyste ho v případě nutnosti utloukli čepicema. Zorganizovat takový odboj - který by ale v žádném případě neměl přerůst v odvetnou šikanu, jen pro účely sebeobrany! - není úplně lehké, ale obezřetným tlakem by se to mohlo zvládnout. Jemu pak stále dokola vysvětlovat, že tohle není cesta, že to není správné, bla bla bla... je to běh na dlouhou trať.
Ubližovat si ale nenechte, pokud máte jen trochu slušného třídního učitele, běžte za ním, než bude mít šanci to přerůst v plnohodnotnou šikanu.
Jacku, tak to je problém. My měli takového kluka na gymplu. Dělal basket, byl o hlavu vyšší než ostatní kluci a dost toho zneužíval. V prváku na lyžáku na mě vytáhl dokonce nůž. Ale to už šly po škole šumy. Spolužák pak jel na nějaké basketbalové soustředění. My měli s třídní hodinu a ona se poptávala co a jak. Tak jsme jí všechno řekli. Spolužák udělal navíc mimo školu nějaký průšvih, takže už byli i učitelé ostražití. Nedlouho po tom dostal spolužák zelenou k přestupu na sportovní školu. Tam se mohl dostatečně fyzicky "vyřádit" u basketu a my měli klid.
Vy byste se jako třída měli semknout proti jednomu a jít tvrdě na něj. A pokud budou rodiče vědět, že tam máte narušitele, měli by to nadnést na třídních schůzkách. Pokud to nechce řešit třídní, měl by ředitel. Pokud nechce ředitel, podala bych stížnost u zřizovatele školy. Tohle prostě nejde trpět.
S třídní učitelkou jsme narazil v prváku a od té doby na ni vyloženě SE**, pozvala rodiče toho dementa do školy skrz to že mlátil jenom jednoho a nadruhej den z něho udělali nějakého citlivého blázna- přitom to je vpohodě kluk. U nás se ani nikdo bránit nechce- při bitkách obránce dostane kvalitně na hubu, sám jsme se s ním chytl, u něho monokl, u mě roztrhlej ret. Měsíc ze mě asi měl repsekt ale začíná to nanovo, je to navíc takovej hajzl že vždy jdou právě ve dvou-a to nemá šanci nikdo. Zvláštní je že některých si vůbec nevšímá. A jak uznáte- ve druháku přestupovat jinam se mi celkem nechce.
Tak primo za reditelem. A kdyby udelali bubu hromadne vasi rodice, taky by to melo nejaky efekt.
To nepomůže, ředitel je takový s prominutím magor. Škola má dobrého sponzora- ale vetšina pomůcek je ještě z dob SSSR (na vlastní oči jsme to viděl) A navíc- řešit něco v druháku přes rodiče- to si jenom nakálím do vlastního hnízda viz předchozí příspěvek. Asi si an něho pozvu partu od nás z vesnice- obávám se že by si vztek zase vybil na nás
Nemáš třeba staršího bráchu, který by si na něj někde za bukem počkal, chytil ho pod krkem a oznámil mu, že ti stačí kejvnout malíčkem a nadělá z něj sekanou? Nebo alespoň někdo z vás, co jsou v roli obětí?
Fakt je, že jít za učitelem je ideální, nejhorší je, že proti takovýmhle případům se zase tolik nezmůže... ale dá se, ale musí se to řešit. Víc rodičů naráz je dobrá věc. Nebo alespoň víc vás za tím učitelem. Nebo víc proti němu... jedinec v tomhle zmůže nejmíň. Nevím, co tam u vás může být nejshůdnější.
Když je nejhůř a škola se tváří jako mrtvý brouk, lze šikanu oznámit i na nějakém... něčem... kdo se tím zabývá (to bych musela zahledat), ale to je až poslední možnost, před tím to chce zkusit všechny ostatní možnosti. A popřát pevné nervy :-/ A nebát se 8-)
Staršího bráchu nemám ale přívmo ve třídě je kluk kterej se ho nebojí- a kterej ho přepral, docela se s ním kámoším, problém je že třída ho bere jako vůdce- takže tam by nás z 24 bylo tak maximálně 5 těch "odvážných" kteří by měli odvahu o tom mluvit. Nejlepší podle mě to bude takto- na hrubý pytel hrubá záplata, i kdybych měl dostan já tak aspoň mu člověk ukáže že si nenechám všechno líbit.
Tak dneksa se jeden o nás naštval a přes třídní učitelku zavolal policii- ještě se to řeší ale dobrý to pro něho nebude.
No tak vidíš, že ta vaše třídní, není k zatracení, když dokázala zasáhnout v případě nutnosti. Dost možná, že by se dalo promluvit i s ředitelem. Třeba máš jen neopodstatněné předsudky, to se někdy mladým lidem stává, že nedůvěřují těm starším. Tak toho využijte a všech vás "Pět Statečných", běžte jako jeden muž za ředitelem, a přidejte se k tomu klukovi, který přivolal policii. Myslím, že když mu to vysvětlíte tak, jak to vysvětluješ tady, tak určitě nebude problém v pochopení, z jeho strany.
Řešíme teď šikanu na škole, kam chodí moje dcera a tak mě zajímá, jak to nakonec dopadlo ve výsledku u vás a máte konečně klid? Držím palce.
Ano. Stálo to sice že na vás zbytek těch kteří se s něma kamarádili považovali za bonzáky ale máte jistotu že vás o přestávce někdo neseseká, 3 aktéři podmíněné vyloučení- u jednoho to šlo i na policii. Určitě ale vyviňte tlak na učitele a ředitele ať to řeší. Choďte klidně každý den- jde přece o vaše dítě. A pomohlo- hodně učitelů říkalo že neodmaturují a učitelé si na ně zasedli- takže se jim to i pomalu vrací
Co má společného ADHD s šikanou a obyčejnou blbostí? Pokud opravdu má diagnostikované ADHD a nezvládá to na SŠ tak na ni nepatří. Obraťte se na třídního učitele, na výchovného poradce, pokud to nepomůže tak rodiče napadaných žáků by měli problém otevřít na třídní shůzce, odvolávat se můžete i ke zřizovateli školy, na školský úřad kraje.
Nauč se AIkido včetně sebeovládání. Slyšela jsem, že základ je nenaběhnout si když se na Tebe obrátí agresor. Vnímat to jako když se hodí kámen do vody a Ty sleduješ ty kruhy na vodě,které to nadělá. Nejít do toho hned tělem, ale na druhou stranu vědět jak na sebeobranu, kdyby jí bylo opravdu potřeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.