Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet práe a výkonu

Od: dadaa odpovědí: 5 změna:

Ahoj, potřebuju poradit s pár úlohami,
1. Jakou práci vykoná motor lanovky, který tahá vůz proti třecí síle 2 KN po dráze 0,8 km
2. Jaký výkon má aoutomobil, pokud působí silou 500 N při rychlosti 72 km/h
3.Jakou práci vykoná stroj o výkonu 20 Kw (kilowatů) za jednu hodinu?
4. Ohřívací spirála má výkon 5 Kw Aby přivedla vodu do varu potřebuje dodat práci 6 KJ (kilojoule) Jak dlouho jí to bude trvat?
5. Jakou rychlostí se musí pohybovat motorka, aby při odporové síle 90 N dosáhla výkonu 3 Kw?
6. Jaký výkon má stroj, který působí silou 80 N po dráze 25m do bobu 5 s?

7. Jakou práci vykoná stroj o výkonu 0.08 MW (megawatt) za dvě hodiny?

Napište prosím i jak jste to počítali, díky moc :) Dan

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

2x
2) P = F⋅s/t = F⋅v, protože s/t = v je rychlost. Pro výpočet je třeba rychlost vyjádřit v m/s.
3) W = P⋅t . Kolik sekund má hodina?

hankauk*
hodnocení

0x

Dane, to myslíš vážně? Všechno to jsou vzorečky na práci/výkon. Musíš je jen zkombinovat... Trošku přemýšlej.

dadaa
hodnocení

Ok, a mohla bys mi poradit alespoň s úlohou 2 a 3?

hankauk*
hodnocení

0x

Tak Péťa byla rychlejší. Já se zaobírala trošku odlišným dotazem.

Jinak ty úlohy jsou dost jednoduché. Ovšem, přiznám se, na střední mi tak nepřipadaly. *smich*

dadaa
hodnocení

Tohle je základka, jsem v 8.třídě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]