Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Mám nejasnosti jak je to s kredity na VS. Tak se vas ptam... Uvedu konkretni priklad..
Chodim do 1.rocniku Bakalarskeho denniho studia..
U nas na VS je
minimalni pocet kreditu pro 1.semestr 13
a
minimalni pocet kreditu za rok 30
Tudíž když mám 5 povyných předmětů
A za 5kreditů
B za 6kreditů
C za 7kreditů
D za 7kreditů
E za 5kreditů
To je maximum 30kreditu.
Jedna se my o toto, kdyz udelam predmety A,B,D a E tak budu mit 23kreditu.
Ten predmet C neudelam..
Ale budu mit pozadovane minimum tj 13 (ja mam 23)
Jak to tedy bude postoupim do dalsiho semestru? nebo jak?
Pokud nesplnis kredity, nepusti te do dalsiho semestru. Mas pet povinnych predmetu, co takhle nabrat jeste nejaky nepovinny, at naberes kredity? Takhle to dela vetsina studentu na VS.
vadí i nevadí, záleží na tom jestli je nebo není ten povinný předmět prerekvizitou pro nějaký předmět v dalším semestru, tzn.musíte jej mít hotový než si zapíšete ten další předmět v dalším semestru, např musíte mít v 1.semestru hotový předmět Historie I, protože byste si v 2.semestru nemohl zapsat Historii II, ty předměty mají spolu většinou nějakou souvislost, mělo by být uvedeno u každého předmětu, které prerekvizity jsou pro jeho zapsání potřeba
A v pripade, ze je predmet prerekvizitou a Vy jej neudelate, posunuje se Vam predmet do semestru, kdy je mozne si jej znovu zapsat (vetsinou za rok). Protoze vsak nemate ani prerekvizitu, ani predmet nasledujici (a za rok se to vetsinou nestihne), casto se pak stava, ze studujete o rok dele.
Vadí, ten totiž i když Vás pustí dál budete muset splnit. Mnoho studentům se v posledním semestru stane, že nemají splněné kredity a nepustí je ke státnicím. Radím vám a mám za to, že dobře,Kredity za semestr plňte hned a nic si nepřevádějte. Ve finále by se to nemuselo vyplatit a zjistil by ste před státnicema, že nemáte zkoušku z prvního semestru. Mám skvělý příklad, studentka fyziky a dějepisu vyletěla až v pátém semestru když 3x neudělala zkoušku z fyziky prvního semestru.
no v Prekvizitach dalsiho predmetu je ten predmet napsany, takze ho musim splnit? a kdyz ho nesplnim tak nepostupuju?..
Verim ze je lepsi si udelat vse hnedka na zacatku, i to tak chci delat, ale pouze se informuji, jinak delam vse proto abych udelal vsechny predmety..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.