Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní architekt z cukrářky

Od: nochiola* odpovědí: 2 změna:
Ahojky,
prosím o radu někoho kdo zná odpověd na mou otázku.
Jsem vyučená cukrářka. Nyní chodím do práce a letos uvažuji, že se přihlásím ná dálkové studium.
Problém je ten, že chci maturu to za prvé a za druhé mě láká úplně jiný obor-zahradní architektka.
Psala jsem již na dvě školy zahradnické a obě chtějí vyučení v oboru zahradnice.
Neznáte nějakou školu tohoto zaměření kde by to nebyl problém?
Pokud by to byl velký problém tak mě napadlo, že bych si udělala nástavbu v oboru co jsem vyučená na dva roky v Pardubicích a následně se přihlásila na VOŠ nebo VŠ v zahradnickém oboru. Byl by to problém? Nebo bych opět narazila na problém, že mám jiný obor?
Přítel studuje VŠ a říkal, že když na ni dělal přijímačky tak nekladli důraz v jakým oboru má maturitu, že tam je podstatný, že má člověk tu blbou maturu:)
Prosím moc o rady už jsem zoufalá o toto zaměření moc stojím.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

2x

Omlouvám se ,že to tak roztahuji, takže pokud si přečtete výše tak přijímačky na zahradní architekturu toto je konkrétně Mendelova univerzita v Brně nejsou asi žádná sranda, šlo by to udělat tak jak píšete udělat maturu ve Vašem nynějším oboru a pak se hlást na VŠ a protože nebudete mít znalosti z oboru zahradnictví (jejich odborné předměty) nemáte k přijetí asi velkou šanci.K nástavbě z cukrářky na zahradnici to taky nepůjde , ale možná bych zkusila se informovat u Vás na pracáku na rekvalifikace - zahradník a podobné a z této rekvalifikace se hlásit na nástavbu zahradnickou a potom tu VŠ nebo opustit práci , jít studovat čtyřletý maturitní obor zahradnictví a poto VŠ.Jiné možnosti asi nemáte.Pokud byste našla rekvalifikaci předem se informujte na zahrad. škole jestli můžete potom pokračovat nástavbou ať ji neděláte zbytečně .Hodně štěstí:)

paja*
hodnocení

0x

P

řijímací řízení pro bakalářské studijní programy Zahradnictví, Vinohradnictví a vinařství a Jakost rostlinných potravinovýchů vychází ze středoškolských studijních výsledků. V magisterských studijních programech se přijímací řízeníěření znalostí uchazeč e o základech daného oboru.bakalářském stupni oboru Zahradní a krajinná architektura představuje první kolo přijímacího řízení talentová zkouškašky. Talentová zkouška prokazuje předpoklady a schopnosti prostorového cítění a výtvarného vyjadřováníče a obsahuje kresby v plenéru, kresby dle představy, kompoziční úlohy. Písemná zkouškaředoškolské látky. Druhé kolo přijímacího řízení je tvořeno ústním pohovorem. Nařských úprav je přijímacří zení shodné jako u ZaKA, pouze bez kresebné části.navazující magisterský stupeň oboru Zahradní a krajinářská architektura a Management zahradních a krajinářskýchška, ústní pohovor, předložení portfolia prací v rozsahu okruhů z přírodovědných základů,ě, případně zahradně-architektonické tvy.orb

zdroj

skládá z ústního pohovoru obsahujícího ov

V

a písemné zkou

i nezbytnou míru vkusu uchaze

z biologie zahrnuje znalosti v rozsahu st

oboru Management zahradních a krajiná

Pro

úprav je stanovena klauzurní zkou

biotechniky zelen

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]