Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat céčko

Od: jayeles* odpovědí: 3 změna:

Nevíte prosím někdo jak vypočítat to céčko?

to vzd má být vzduchu.

Díky za odpovědi

Jayeles

Jak vypočítat céčko

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

2x
Joulův-Lenzův zákon: Teplo, které se vyvine, je dáno vztahem Q = UIt = Pt = 4 000 ⋅ ¾ W h = 3 000 ⋅ 3 600 J (W s)

hodnocení

0x

Gá bych spíš měl problém s výpočtem déčka (výsledná teplota). To je parabolická parciální diferenciální rovnice s nezadanou okrajovou podmínkou :(

doplněno 06.10.11 14:33:

Já, ne Gá

doplněno 06.10.11 17:56:

No Axus má samozřejmě pravdu, je to sice "nepřesné", ale nepřesnost je zanedbaelná. Vychází to z implicitního předpokladu, že žádné teplo neuniká stěnami (Neumannova okrajová úloha) a udává stav v okamžiku, kdy se teplota v celém pokoji vyrovná a ustálí na průměrné hodnotě (což teoreticky nenastane nikdy, prakticky téměž okamžitě). Já jsem jen tak machroval :) .

Moc bych tu vyslednou teplotu nejakymi slozitymi vypocty nekomplikoval.

Zname dodane teplo, hmotnost vzduchu v mistnosti a zjistit si mernou tepelnou kapacitu vzduchu je na internetu otazka vterin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]