Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neomluvené Hodiny

Od: dexion* odpovědí: 17 změna:

Zdravím, dnes jsem byla za školou protože jsme měli prověrky atd.. z hodně předmětů a nic jsem nevěděla tak bych dostala za 5

myslela jsem si, že mi to projde.. Ale učitelka zavolala mamě kde jsem, ale mama říkala že jenom ví, že jsem byla včera nemocná

ale nic neví o dnešku. Takže obě dvě jsou zmatené a neví kde jsem no.. a zdá se , že v pondělí budu mít velký -PRŮSER- takže

nevím co mam říct, aby mi to učitelka uvěříla. Byla bych vděčná kdybych dostala odpověd , která by se opravdu osvědčila.

(Hrozí mi 6. neomluvených hodin)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubdeda*
hodnocení

4x

Tedy není to postavené trošku na hlavu? Chtít od maminy, aby Vám napsala omluvenku, když učitelka volala mamce a ona řekla, že o dnešku nic neví? To jste tedy nemohla zrovna ráno říci, že nic neumíte a nechcete do školy? Jak Vám má tedka mamina napsat tu omluvenku? Já bych vyrukoval s pravdou a ráno zašel za ůčou a taky ji řekl pravdu. Stejně učitelka té omluvence už nebude věřit. Šel bych ráno dřív za učitelkou a vyklopil pravdu a dohodl se co s tím. A taky se dohodl co s tou prověrkou, ale hlavně bych se pořádně připravil na prověrku. Přece ve středu bylo volno, dalo se něco naučit. A raději půjdu do školy a dostal kouli, než si vymýšlet omluvenku, která stejně ted bude vypadat pěkně trapně. A když učitelka Vám dá neomluvené hodiny, tak se škola nezboří a příště budu vědět, že takovou kravinu neudělám. Jakub

doplněno 30.09.11 15:28:

Jo, ještě bych Vám něco poradil. Když bych náhodou věděl, že jsem kašlal na učení a čekala by prověrka, tak bych raději poprosil maminu, aby mě nechala, den nebo dva doma a dřel bych. Ale na prověrku bych se už dostavil. Takhle nejít do školy, když vím, že se bude psát prověrka, je průhledný jak sklo. Učitelka takové omluvence stejně nevěří. Jakub

hodnocení

0x

Říct mamince o tvém problému a poprosit ať ti omluvenku napíše a slíbit že už to neuděláš a nějak si to odpracuješ. Příště přemýšlet předem... Jiné kloudné řešení tu nevidím

dexion*
hodnocení

Hmm dobře, o tom jsem také promýšlela.. ale co mám říct té učitelce? ( kdybych řekla že jsem byla za školou .. tak by to nešlo) a jestě, co by mělo vůbec být napsáno v té omluvence? díky.

Učitelce nějak vysvětli třeba že jsi byla u doktora a mamce jsi o tom zapomněla říct, nebo tak něco. A maminka ať ti napíše návštěvu lékaře.

dexion*
hodnocení

@miki

Díky, to by mohla být jedna z teorií která by mohla vyjít.

Ale, kdyby to učitelka netolerovala a zeptala by se mi cituji: ty jsi byla na návstěvě lékaře 6 hodin?

Tedka právě nevím co bych si vymyslila na 6 hodin

n
hodnocení

0x

Rekni mame, at ti napise omluvenku, s tim, ze uz to vickrat neudelas. Vysvetli ji, ze kdybys tam sla, ze bys dostala petky, a rekni ji, ze pokud budes mit neomluvene hodiny, tak ze bude velkej prusvih.

dzordz*
hodnocení

0x

Neomluvená výuka v řádu jednotek hodin nic neznamená. Třídní se asi bude vztekat a dělat bubu, abyste se cítila provinilá, ptát se vás, jak si to představujete a jak to hodláte řešit, pokrčíte rameny, ať to vyřeší ona. Doma (v případě, že jim bude hned volat) nebo po vysvědčení se vás zeptají, proč máte neomluvené hodiny, opět pokrčíte rameny a maximálně dostanete facku.

sebod*

dzordz. Když mi dítě řekne, že nešlo do školy, protože se bálo prověrky, tak to nějak zkousnu. Když jen pokrčí rameny, tak má u mě hodně velké mínus. Časem ty mínusy mohou dorůst do takových rozměrů, že dítěti nebudu v ničem věřit.

Tahle Tvá rada není do života moc dobrá *stop*

dzordz*

Není pravda, že dítě nešlo do školy, protože se bálo prověrky - dítě nešlo do školy, protože nic neumělo a neučilo se, i když o ní vědělo.

Ani to není obecná rada do života, jen řešení pro tenhle konkrétní případ. Co v budoucnu, mít pro všechno důvod, že "se mi nechtělo"? *nevi*

doplněno 30.09.11 18:19:

Sebod, asi to ještě pro jistotu doplním, ona ta první i tahle odpověď byly jen takové polovičaté. Pořádná by teda mohla znít asi tak, že:

1. Slečna si za to může sama a za své činy musí přijmout zodpovědnost,

2. Za neomluvené hodiny jí nic extra hrozného nehrozí, maximálně na ni bude pár lidí dočasně naštvaných a dotyčné učitelky, jejichž písemkám se vyhla, jí to můžou například při individuálním dozkoušení dát sežrat,

3. Je celkem fuk, co řekne. Pokud není podezření, že se místo sedění doma v obýváku toulala ve špatné čtvrti a brala s kamarády drogy (to ano, to by na vzájemné důvěře moc nepřidalo), tak je v podstatě jedno, jestli a čím se to bude snažit obhájit ve škole a doma, protože to stejně ničím neobhájí. Prostě to byla lenost a hloupé východisko.

Jak já dnes těžko vstával do práce...také se mi nechtělo...a jak...a jak..

A nakonec jsem šel..no nejsem já blbec?

petapeta*
Ad 2. To, že nic nehrozí, není až tak pravda. Za 6 neomluvených hodin to je již na druhý stupeň z chování.
Ad 3. Co řekne, tak na tom dost záleží.
domsh

A nebo to budou řešit se souciálkou .. myslím že by fakt byla lepší ta facka než někde být do 18nácti s nějákýma lidma, který vůbec neznáte .. jeto jenom o tom si dávat pozor .. taky jsem to prožil ;)

lidus*

"domsh" letí to jako voda, slečna už je dnes na SŠ a na její záškoláství se už dávno nevzpomíná.

222hel*
hodnocení

0x

Jednou to zkusit můžeš.

Bolel tě zub, byla jsi u zubaře. Jedna žvýkačka přilepená na bok zubu tvoji věrohodnost potvrdí. Tvář bude nateklá, jen to nepřeháněj. Jednou jsem to použil, ale to je už moc,moc,moc let. *ee*

almira*
hodnocení

0x

Je vidět,že je to tvůj první malér. Řekni mamce pravdu a popros ji o omluvenku - návštěva lékaře. Prostě se s maminkou domluv. Učitelce po tom nic není. Může věřit a nemusí ale omluvenku máš. A samozřejmě ,že si byla u lékaře dlouho. Po odběrech krve se ti dělá špatně a točí se ti hlava. Jinak pro příště - velice dobře funguje omluvenka "rodinné důvody". Když se učitel zeptá co to znamená tak řekni "nezlobte se ,ale nechci o tom mluvit" nebo "špatně se mi o tom mluví". Totéž se dá použít i u lékaře ale někteří učitelé chcou razítka - tam je problém. Já si pořídila (až na střední tedy) druhý studijní průkaz. Jeden byl pro rodiče a druhý pro mě. Když jsem do školy nešla (spíš sem třeba odcházela o hodinu/dvě dříve domů) tak jsme si napsala omluvenku sama do svého studijňáku a podepsala se svým podpisem. Jiné podpisy tam nebyly tak nebylo s čím srovnávat.. A taky jsem si tam psala pravé známky. Ve druhém průkazu byly omluvenky od rodičů - když jsme byla skutečně doma - nemocná. Je to i o učiteli. Ten náš si nikdy nepamatoval jak vypadá podpis kterého rodiče - na základce by to neprošlo.. Když jsem odmaturovala tak jsme se tomu s rodiči zasmáli... Takže radím - s mamkou se domluvit a učitelku do toho nenechat kecat... Omluvenku máš. Tečka. Ovšem záleží na toleranci mamky - třeba tě to nechá slízat. Příště zůstaň raději doma s tím,že tě bolí břicho od měsíčků - ani v tom se učitelé nepitvají... Jo a i kdyby si měla těch 6 neomluvených tak se svět nezboří... Je třeba blbé mít dvojku z chování ale nikam se to s tebou nepotáhne.. Učitelé rádi straší,že tě nevezmou na školu a podobně ale není to tak...

hodnocení

0x

Dneska už asi moc neplatí, že s poctivostí nejdál dojdeš. Já bych to vysvětlila opravdu bez lhaní a dalších podvodů. Vždyť jedna lež plodí druhou a časem se do nich zamotáš tak, že už ani nebudeš vědět, co je pravda a co ne. Navíc mamka už Ti zavařila prohlášením učitelce, že neví, co s Tebou je, tak jak bys po ní teď mohla chtít věrohodnou omluvenku? Shodila by před učitelkou jen sama sebe. Pokud je učitelka férová a pochopí Tě, řekla bych jí to na rovinu s tím, že už opravdu nikdy... Ale záleží na tom, jestli už opravdu podvádět dál nechceš. Víš, ono se to s člověkem pak táhne celý život, nechce se mu třeba do práce a...A na tu prověrku jsi se měla čas připravit, věděla jsi o ní, že bude. Navíc je teprve měsíc školy, toho učiva jistě ještě není tolik, co budeš, proboha dělat v takovém dubnu, když už po měsíci školy zkoušíš kličky? Určitě Ti aspoň něco v hlavě utkvělo a 2 x si to navíc přečíst, jistě by to aspoň tu trojku dalo. A to jsi opravdu udělat mohla, to Tě neomlouvá.

Jinak pro pobavení: před mnoha lety byl jeden známý na vojně, stovky kilometrů od domova. Bylo to tehdy přísné, opušťáky žádné, jenom na pohřeb a klukovi se moc stýskalo, rád by se podíval domů. Ten lump si dal v tamější pohřební službě vytisknout úmrtní parte vlastního otce a předložil jej veliteli! Dostal 4 dny opušťák na pohřeb. Asi za půl roku jej přijeli rodiče na vojnu navštívit. On s nimi jde městem a co čert nechtěl, potkali právě toho velitele. Neříkal nic, druhý den si dal vojína zavolat a ptal se, kdo jej navštívil. Kluk už zapomněl, co vyvedl a vyhrkl: To byla mamka s taťkou. Velitel řekl: To jo, tak to byl ten otec, kterému jste byl před půl rokem na kremaci, co? Ve Zdeňkovi by se krve nedořezal, ale velitel byl správný chlap, nic z toho nedělal za problém a společně se tomu ještě zasmáli. Nutno říct, že po celý zbytek vojny už Zdeněk žádný jiný průšvih neudělal.;) Jaga.

doplněno 01.10.11 08:02:

A ty rady s falšováním podpisů se mi už vůbec nelíbí. Nikdy jsem to neudělala, navíc rodiče měli nenapodobitelné podpisy a učitelka je dobře znala /ty podpisy/. Pokud člověk ve škole maká tak, aby se za sebe nemusel stydět /nemusí být přímo premiant/, tak podobné kličky a obezličky nepotřebuje.

buss
hodnocení

0x

Proč odkazujete na lékaře, když od něj nemá papír, že tam byla? Slušná škola to žádá a má to i ve školním řádu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nejít do školy
Otázky na téma neomluvené hodiny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]