Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoké školy.

Od: veruna07* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den chtěla bych vědět něco i vysokých školách,taď sem sice na střední v prváku na škole civilního letectví,ale teď mě nejak napadly tyhle otázky.když půjdu na vysokou tak jaký všechny tituly můžu mít kdybych se dál věnovala letectví a asi i zeměpisu?a jak dlouho bych studovala abych dosáhla toho titulu?:) děkuju za odpovědi:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

2x

Pokud byste se věnovala letectví, nejspíš by to byla škola technického zaměření a tam je to většinou rozděleno na tříletý nebo čtyřletý bakalářský blok, po jehož absolvování máte titul bakalář (Bc.), a pak můžete jít do navazujícího magisterského programu (který je dvouletý nebo 1,5 roční) a potom byste byla Ing. Samozřejmě za předpokladu, že vše půjde hladce :)

mowla*

Nebo by mohlo jít o školu přírodovědnou (matematika, fyzika), takže tituly se nabízejí Mgr., RNDr., případně Ph.D.

doplněno 05.12.12 23:59:

Askmenow: Ano, je to pravda - Bc. ovšem beru jako takový mezistupeň mezi vzděláním SŠ a ´skutečným´ VŠ... :-D Kdo má jen Bc., nemůže získat jako následující titul RNDr. ani Ph.D...

askmenow*

A i zde jako první Bc.

doplněno 06.12.12 00:08:

Mě je to jasné, jen jsem nechtěla, aby třeba tazatel mylně přišel k dojmu, že takové obory se studují rovnou jako pětileté magisterské.

veruna07*
hodnocení

Mám obor obchodně přepravní provoz civilního letectví,takže letenky,gaty,odbavení atd:) ptám se jenom abych měla přehled.Dékuju za odpovědi:)
askmenow*

Tak to není ani přírodověda, ani technika, nenapadá mě z hlavy státní VŠ, která by se něčemu takovému věnovala dál. Některé soukromé ano.

luke237
hodnocení

0x
Chtel bych jen tazatele upozornit, ze vysoke skoly se nestuduji kvuli tomu, aby absolvent mel titul (takhle to chapou jen tupouni ve statni sprave, kteri na dane misto urcity titul potrebuji). Vysoka skola se studuje kvuli znalostem a rekl bych, ze normou se spise stava neoslovovat v beznych situacich a firmach podle dosazeneho titulu (tedy ne "pane inzenyre", ale "pane Novotny", stejne tak na postovnich schrankach uz se nepise "ing. Novak", jak bylo drive zvykem, ale jen "Novak")

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]