Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Byl jsem za poslední týden nemocný a opakovali jsme rovnice. Rovnice mi vždycky šly, měl jsem z nich jedničky, dvojky, stejně jako ze soustav rovnic. Ale učitelka na nás najednou vybalila nerovnice, a já vůbec nevím, co to je (chyběl jsem). Mohli byste mi to vysvětlit, popř. ukázat na nějakém příkladu? Děkuji.
Ahoj, je to to samé jako rovnice, jenže mezi levou a pravou stranou rovnice (nerovnice) není rovná se (=), ale větší než, menší než (>, <), případně větší nebo rovno, menší nebo rovno. Jinak se to počítá úplně stejně.
To neni pravda. Kdyz mas nerovnicu na obouch stranach, musis ji prevect na levou stranu. Az tak udelas, tak vezmes jmenovatel rovnice, urcis nulovy podminky, dopocitas a do vysledku ti ty nulovy podminky promitnes.. Ja jsem pil, takze vic asni asi neporadim. Pokud bys chtel, napis mi kamosu mail, poslu ti vypracovanmou maturitni otazku z nerovnic.. Mam to tam hezky udelany
doplněno 25.09.11 21:16:jezis, doufam ze po tom vine nekecam Ale myslim ze ne?
Kamosu, napis me maila, ja ti zitra poslu vypracovanou maturitni otaku zitra.. mam to tam fakt dobre..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.