Nejste přihlášen/a.
Pole ma tvar obdelniku s rozmery 28m a 350m.Kolik kilo osiva je zapotrebi na oseti jestlize na 1m čtverečním se spotřebuje 25g osiva? Prosim i postup vypočtu..Dekuji.
To bys snad mohl zkusit sám a předhodit ke kontrole, ne? Vždyť je to tak jednoduché.
Nicméně dám aspoň stručný hint. Obsah obdélníka spočteš snadno (pokud ne, tak si to zopakuj). No a ten pak vynásob množstvím osiva na jednotku obsahu.
doplněno 25.09.11 18:57:Trojčlenku do toho samozřejmě můžeš zamontovat taky.
Víte jak se spočítá obsah obdélníků? Je to a x b. Vypočítáte. Pak trojčlenka, když na 1m² spotřebujeme 25 g, kolik spotřebujeme na plochu, která nám vyšla? Jinak by to chtělo otevřít učebnici, protože při testu vám nikdo neporadí.
doplněno 25.09.11 19:07:Jestli jste se narodil v roce 1959, tak jestli nespočítáte tenhle příklad, no nazdar ... Ale to je určitě jen nick, abyste vypadal starší, že? ;)
Je to 1120kg!?
doplněno 26.09.11 15:06:Takze se vsem omlouvam a dekuji za pomoc...Zadal jsem prvni číslo špatně!Místo 28m tam ma byt 128m!Takze to mam snad dobre...Dekuji opravdu vsem.
Ty chytráku,kdyby jsi poznal moje dětství kdy se chodilo do školy...__nechtěl by jsi to zažít!A ja se za sebe sam stydim,ze tohle mi nejde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.