Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učí se, dnes, co je Anschluß?

Od: kartaginec® odpovědí: 13 změna:

Tahle otázka mne napadla dnes při sledování Taxík; otázka byla, co provedl Hitler v osmatřicátém, čemu se říká Anschluß. Na to se samozřejmě neptám, příslušníci mé generace (a tedy i já) si to vybaví okamžitě. Ale soutěžící nevěděli, a tak se ptám: učí se to ještě dneska a pokud ano, na jakém stupni? Jsou tu jistě autenyičtí zpravodajci k tomuto tématu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já vím co to je, jsem na SŠ a 2. světovou válku jsme ještě nabrali. Mám pocit, že jsme se to učili na ZŠ, ale nevím kdy. Možná v 8. ročníku? Lidé by to mohli znát nejenom ze školy, ale třeba i z TV.

eulalie*
hodnocení

2x

Jsem generace Husákových dětí a co je anšlus vím - učili jsme se to na gymnáziu. Anšlus Rakouska Hitlerem např. Ale mám takový dojem, že mému synovi by to už nic neříkalo... Musím se ho na to zeptat.

elbarto*
hodnocení

1x

Já jsem se to učil v deváté třídě tj. školní rok 2010-11 :) Takže se to pořád učí...

doplněno 24.09.11 21:26:

I Když správně bych měl asi napsat v kvartě - čtvrtém ročníku osmiletého gymnázia, Jak je to na běžných ZŠ nevím...

jakubdeda*
hodnocení

1x

Jo, učí se to ještě, ale ted se to už píše Anschluss.

doplněno 22.09.11 19:38:

Ony jsou i medaile, které se udělovali vojákům a nacistům, kteří se podíleli na Anschlussu. A je tam napsáno, přeloženo do češtiny" Jeden lid,jedna říše, jeden vůdce".

ladinpraha*
hodnocení

0x

Víš, že ani já si neuvědomuji, že bych tenhle výraz znal, natož ze školy?

hodnocení

Nojo, v mé době jsme to neznali ze školy, dnes už asi jedině ze školy. Bůhví, jestli to připojení rakouska neznám z Voskovce a Wericha. (Ale to spíš ne.)

doplněno 17.09.11 18:49:

připojení Rakouska

jabraka*

V+W už v té době byli v USA.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dívala jsem se na Taxík, a to slovo jsem také slyšela prvně v životě. Myslím, že ve škole nám toto slovo nikdy neříkali, ikdyž to připojení Rakouska ano, ale jinak vysvětleno.

durancea*
hodnocení

0x

Učí se to, ale pojem Anschluß se třeba na základce může zmínit jen okrajově (že se to tak nazývá), nebo s přepisem česky "anšlus Rakouska". V dějepisu dnes chybí trochu prožitek doby, je toho na výuku nastaveno moc a dětem kolikrát lehce splynou důležité a nedůležité věci. A jsme časově zas dál ... ještě koncem 90.let jsem zažila základky, kde se učilo do "osmašedesátého" a pak radši už ne, dnes je pro děti druhá světová opravdu historií. Letí to :)) ...

dzordz*
hodnocení

0x

Mám pocit, že jsme se ta fakta učili při prvním průchodu dějepisem na základce i při druhém na gymplu. Na sichr to ale nevím, historie jde úplně mimo mě a moje znalosti jsou víceméně žádné. Anšlus jsem ale nikdy neslyšel, ve škole asi taky ne, i když jsem z oblasti, kde se germanismů používá/používalo spousta.

lady*
hodnocení

0x

No my jsme se to v dějepise určitě učili, ale nejsem si úplně jistá kdy přesně. Myslím že tak v kvartě, resp. v 9. třídě, což byl rok 1999-2000.

hodnocení

Stále pozorně sleduji a všem děkuji, ale bidy jsem již rozdal. částečně náhodným výběrem, protože "ohodnoceníhodných" odpovědí je víc. A pravda je, že podle nových pravidel by se mělo psát anschluss, jen nevím, jestli to všichni Němci akceptovali *afro*

leela*
hodnocení

0x

Jsem prvním ročníkem na střední. Co je anschluss vím, ale ze školy to nemám. Slyšela jsem to v jednom dokumentu o Německu, kde to vysvětlovali.

Asi to učí, ale taky záleží jak na které škole... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]