Nejste přihlášen/a.
jak mám vypočítat kolik km uletí mouchy když letí rychlostí 60 km/h a vím že letí před vlakem, který jede rychlostí 40 km/h a moucha i vlak byli ve vzdálenosti X od stanice a moucha letí vždy do stanice pak zpátky k vlaku dokud vlak nedojede do stanice
To je starý trik: spočtu, jak dlouho jede vlak, a stejou dobu letí i moucha. Její rychlost znám, čas teď už taky, dráhu vypočtu- samozřejmě pokud vím kolik je X (jinak bych to vypočítal obecně v zvislosti na X
To jo, obecně určitě stačí. Ale odpověď je přesto jiná a divím se, že na to nikdo neupozornil, i když, zas až moc nedivím.
Já ale osobně bych nechtěl potkat mouchu, která letí rychlostí 60 km/h. Naštěstí taková moucha neexistuje. Takže odpověď správně zní, že taková moucha neexistuje a tu normální letící tak 8 km/h vlak smete hned, jak se rozjede. Takže podle druhu vlaku si jedině zjistit, jak velké zrychlení dokáže vyvinout a pak alespoň teoreticky určíme čas a vzdálenost po které tu mouchu smete.
Já bych to tak jednoznačně neviděl. Moucha, která je schopna cíleně létat tam a zpět mezi vlaken a nádražím tam a zpět, není obyčejná moucha a určitě doáže létat rychlostí i větší. Podle mne je to moucha robotická, vyvynutá v tajném americkám vědeckém ústavu, řízeném a řízeném Buschen starším za účelem ovlátání počasí, řízeném vyvolávání zemětřesení v Japonsku atakdále, s konečným cílem ovládout svět. Určitě má nějakou spojitost s novou, dnes již obecně známou meteorologickou zbrní.
nechce se mi počítat, jen perlička k zamyšlení...
... jen jsem si vzpomněl na časy, kdy jsme jako mladí lítali na motorkách, třeba i tou stovkou, a sem-tam se nám ta moucha nebo včela případně vosa letící rychlostí 8 - x km/hod trefila do čela...
stálo by také za to popřemýšlet o závislosti na šířce čela lokomotivy a její rychlosti a vlně vzduchu, kterou před sebou ta lokomotiva tlačí...respektive protože se ta moucha k lokomotivě nedostane, teda blízko, protože ji vzduch odfoukne, takže všechny výpočty jsou skreslené... nebo zmatené, mnohý z nás má zkušenosti s čistotou předního skla, hlavně po noční jízdě.. a tam neodfouklo... zajímavé...
dobré hlouposti nás napadají... chudáci děti ve škole...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.