Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha

Od: stasek odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

ve škole jsme dostali úkol, ale vůbec nevím co s tím. Zrovna bereme vektory v rovině, ale příjde mi, že tohle s tím vůbec nesouvisí...

Úloha zní: Bylo posečeno 80% luk. Svezeno bylo 75% sena z 80% luk. Kolik % úrody bylo již svezeno?

Nějak si s tím už nevím rady. Máte někdo nějaký typ na řešení? Předem díky za rady :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

a polopatě: uvažuj...louky = 100 %... posečeno 80 %... svezeno 75 % z posečeného...(3/4)

celková plocha třeba 100 arů, posečeno 80 arů, svezeno 3/4 z 80 a to je 60 arů - teda 60 % úrody ( ze 100 arů)

kdyby bylo jen 40 arů, posečeno 32 arů, svezeno 3/4 z 32 a to je 24 arů, teda opět 60 % ze 40 arů)

stále by ti mělo vyjít 60 %...

doplněno 14.09.11 16:30:

samozřejmě , že velikost luk jako takovou není nutné vědět...

petapeta*
hodnocení

1x
75 % z 80 % je 60 % z celku. S vektory to doopravdy nemá nic společného.

Jj. Nejrychleji to spočtu, když si uvědomím, že 75% jsou tři čtvrtiny.

stasek
hodnocení

Děkuji moc, je ostuda, že jsem na to nepřišel sám, ale už nějakej pátek jsem se podobným úlohám nevěnoval :D Ještě jednou děkuji všem

od toho je poradna... my také už plno věcí zapomínáme... také se tu radíme a občas stydíme... *zed*

vraťte se, až budete zase potřebovat...

jancaa*
hodnocení

0x

myslim že 75%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]