Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz. Vybrala jsem si téma absolventské práce, jenom že k tomu v naší ani ve školní knihovně nic za knihy nevedou. Na internetu je informací dost, ale vést celou absolventku jen z informací z internetu? To by asi nevypadalo dobře. Nedají se někde na netu číst knihy online? Snad na praxi, na které budu, něco budou mít, ale moc tomu nevěřím.
Zkuste vyhleda knihy, které byste potřebovala. Poté je zkuste zadat třeba na ulozto.cz. Někdy se stane, že tam kniha jde stáhnout. Já jsem ke své bakalářce využila meziknihovní výpůjční službu. Myslím si, že i ve vaši knihovně určitě tyto služby poskytují. Zadáte jim názvy knih, autory a oni vám je nechají zaslat z jiné knihovny, pokud tedy není hledaný titul v té vaši knihovně. Ale je to placená služba.
Pokud si člověk může téma absolventské práce vybrat, vybírá si ho mimo jiné i s ohledem na zdroje informací, které má k dispozici. Na druhé straně mě však nenapadá téma, k němuž by se nedala najít nějaká skutečná ("papírová") literatura v odborných knihovnách. Stačí jen trochu hledat (toto hledání je nedílnou a velmi užitečnou součástí studia).
A úplně na okraj: Slovo "absolventka" vždy označovalo osobu ženského pohlaví, která cosi absolvovala (nejčastěji nějaké studium). Používat toto slovo jako slangové označení "absolventské práce" (podle vzoru "diplomka", "seminárka" ap.) je velmi matoucí. Nejen v obecné komunikaci (například zde na fóru), ale dozajista i při komunikaci v samotné škole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.