Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělení slov na slabiky

Od: makyna* odpovědí: 3 změna:

Poraďte prosím, jak vysvětlit dětem dělení slov na slabiky v 1. a 2. třídě, znám pomůcku ruka pod bradu a vyslovit dané slovo, pokaždé když se brada dotkne, je nová slabika ale někdy to také není úplně jasné. Možná znáte něco jiného, každému dítěti to chce vysvětlit trochu jinak. Děkuji M.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

medvidky*
hodnocení

2x

Doma nás to učili tleskáním. Nedokážu to moc popsat, ale jednalo se o rytmus. Vyleskávali sme slova. Jelikož jsem byl od malička na to Mongol, ale takto jsem to pochopil... Třeba to zabere i u vás.

lidus*

Přesně jak píšete medvídku, učí se to vytleskáváním.

hodnocení

1x

Chodila jsem na malou vesnickou dvoutřídku a tam jsme "sekali dříví". Učitelka to motivovala, jako že máme dlouhou větev /slovo/ a uděláme z ní krátká polínka /slabiky/ mamince do kamen. Každý tomu dobře rozuměl, v kamnech se běžně topilo v každé rodině. Tak jsme "sekali" hranou ruky do lavice, třeba MED/sek/ - VÍ/sek/ - DEK/sek/. Jenže učte dneska děti sekat polínka, když mají všude jen ústřední topení. To je opravdu potom lepší to tleskání. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]