Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
studuji na střední škole a sháním brigádu. jelikož mám špatné dojíždění, tak bych ráda pracovala doma..
Víte někdo o něčem..? A dobře placeném..? Děkuji všem za odpověd..
Sargo, to by mě docela zajímalo, to programování. Řekneš nauč se, ale jak? Máš nějaký návrh? A čeho se to týče? Ty s tím máš osobní zkušenosti? Omlouvám se, možná Ti budu připadat přiblble, ale učený z nebe ještě nespadl. Tak jestli umíš poradit, poraď. Budu vděčna. Díky Suzy.
Má zkušenost vychází pouze z toho, že mám relativně dost (vlastně docela dost, když tak nad tím uvažuju) kamarádů a známých, kteří se zabývají programováním, počítačovou grafikou či hudbou, web designerstvím a dalšími věcmi, které nevím, co jsou zač A ti si slušně přivydělávali při škole (nebo ještě přivydělávají) nebo se tím živí. Taky slušně. A často z domu. Tiše jim to závidím, ale bohužel nemám v jednom oku tučňáka ve druhém okýnko a tyhle věci mi přijdou jako magie a víc by mi dávalo smysl, kdyby z disketové jednotky vykukoval trpaslík
Takže JAK, to povědět neumím. Na netu jsou prográmky, které člověka s programováním zaučí (je jich docela hodně, jak jsem zjistila, když jsem hledala něco v tomto oboru pro děti). To už by chtělo radu od někoho, komu je to vlastní; a hlavně si vybrat, kterým počítačovým jazykům se věnovat. Nevím ale, jestli je reálné se do toho takhle z fleku bez lehce maniakálního zájmu, nebo alespoň schopného učitele, pustit. Asi záleží na míře motivace
Aha, tak to bude složité. Myslím, že jsem na něco podobného už jednou klikla, slibují naučit, ale chtějí peníze. Copak to by nevadilo, zadarmo ani kuře nehrabe. Jenomže se mi to nějak nezamlouvalo. Dost to zavánělo podfukem. Ale i tak díky za odpověď. Suzy.
Ee, to nemluvíme o tom samém. Určitě budou i kurzy na to, ale zaručeně jsou i programy zadarmo. Případně učebnice (v knihovně). Ale jak říkám, nevyznám se v tom
Za "prostředky" a "nástroje" k programování určitě nic platit nemusíte. S některými placenými to v některých případech může jít trochu snadněji, ale není to nezbytné.
Všechno se můžete naučit sama a pomocí internetu také zadarmo. Placené kurzy by to mohly ze začátku trochu usnadnit, ale ani to není nezbytné. Každopádně, pokud byste začla až teď, bez jakýchkoli předchozích znalostí, a chtěla byste se tím živit nebo přivydělávat, bude to běh na poměrně dlohou trať, než se dostanete na potřebnou úroveň. Ono splácat nějaký web nebo aplikaci na mobil zvládne takříkajíc "každý", ale vytvořit dostatečně univerzální software, který se dokáže prosadit vůči konkurenci (což jsou stovky a tisíce prográmků, které také vytvořili podobní polotvůrci) a získat si kupce, nebo dokonce poskytovat dostatečně profesionální, bezchybné a přesvědčivé programy, abyste získala zakázku "na míru" a splnila jak požadavky, tak termín dodání, to už je úplně něco jiného.
To samé se zmiňovanou grafikou, designem nebo hudbou. Můžete mít trochu cit pro barvy, umět hezky malovat, vytvořit s tabletem jakýsi návrh. Nebo máte hudební sluch, znáte něco málo teorie, umíte zahrát pár akordů na piánu - po pár dnech dokážete tvořit jednoduché znělky nebo úryvky písniček. Bude to ale stačit, když všude okolo jsou tisíce lidí, kteří zvládnou to samé? Dostanete zakázku vy, když ostatní budou mít větší talent a nadání, reference, portfolio, nižší cenu, rychlejší dodání, lepší servis?
Brigáda nebo práce na doma se zde řeší několikrát týdně. Z odpovědí jasně vyplývá, že nic takového neexistuje. Přesto se dotazy neustále opakují.
Znáš talk fusion? jsem u nich něco přes dva měsíce a jako způsob přivýdělku si nemůžu stěžovat.Jestli o tom chceš vědět víc, napis mi na meil. Jara. Janku23@seznam.cz
markus.estranky.cz/... - mé osobní zkušenosti s možným přivýdělkem na internetu, koukněte , třeba to pro vás bude zajímavé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.