Nejste přihlášen/a.
Dobry.Chtel jsem se zeptat,jestli by nekdo nebyl ochoten mi poradit...jsem vyucen v oboru kuchar a jak uz to tak byva,me rozhodnuti v 15 jit studovat kuchtika se pozdeji ukalo jako ne nejlepsi napad a chtel bych jit studovat neco jine.Mam za sebou pul roku nastavby,ale to je vse kolem gastronomie.Mohl bych jit treba studovat primo neco jine,ale uz ne na stredni?Nebo jestli vubec se s tim vyucnim listem muzu prijit nekam ukazat...prosim poradte
Pokud byste chtěl studovat nástavbou tak se to vždy nějak bude té gastronomie týkat , protože nastavba vždy navazuje na předcházející studium , tudíž pokud chcete úplně jiný obor tak musíte začít první ročníkem klasického studia ,nebo v nastavbovém studiu vyhledat např.Hotelnictví, provoz společ,stravování, cestovní ruch a podobné , kde by se Vám předchozí studium mohlo hodit.Maturita se hodí v dnešní době vždy , budete mít více šancí na zaměstnání a i vyuč. kuchař s maturitou může dělat někde šéfa, učit na učilišti (po zvládnutí třeba i VŠ), možností je spousta jen se hned nevzdávat.
Nástavbové studium se nemusí týkat původního oboru. Řeší maturitu pro lidi s výučním listem. Podívejte se třeba sem: soups.cz/...
Nebude se to týkat gastronomie. Jsem vyučený kuchař a šel jsem na nástavbové studium. Mé maturitní předměty?
- Právo
- Marketing management
- Ekonomie
- Účetnictví
- Český jazyk
Za celou dobu dvouletého studia o gastronomii ani slechu. Takže stačí jen trošku hledat v okolí a ptát se.
Osobně sem kuchaře dělal asi dva měsíce na vojně a tři měsíce v zaměstnání. Teď už sem někde jinde.
Napadá mně že snad by měla být nějaká nástavba podnikatelskáého směru jako pro různé učební obory.Jinak pracovní uplatnění:dnes spousta lidí pracuje v úplně jných oborech než které studovala,nicméně matura je vždycky dobrá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.