Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

kniha v anglictine - tipy

Od: nijuk odpovědí: 9 změna:
ahoj, chtela bych si precist knihu v anglictine vhodnou pro zacatecniky, max mirne pokrocile! Neco co zaujme, cesky ctu hodne! Plus radu jak knihu cist, dekuju za tipy ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wendula*
hodnocení

2x

Taky je dobrý začátek přečíst si něco, co už znáš česky. Možná to nebude takové vzrůšo, ale zažijou se ti výrazy a spíš si domyslíš co má co znamenat. A taky doporučuju číst sice se slovníkem, ale nepřekládat vše, co neznáš. Spíš se snažit odhadnout podle kontextu. To se osvědčilo mě, protože při překládání každého neznámého slova mi jedna stránka trvala... pfff dlouho :-D

Já jsem třeba četla Harryho Pottera, problém byl jen ve jménech, který náš český překladatel uzpůsobil českému prostředí :)

Harry Potter byl super! Přečetla jsem v angličtině všechny díly a to musím říct, že jsem nikdy nebyla žádný jeho fanda a v TV mě to nebavilo. Stáhla jsem si na internetu verzi, kdy polovina stránky je anglicky a polovina hned vedle překlad. To se osvědčilo, když mi třeba nějaké souvětí nedávalo význam.. Rowlingová píše vážně moc hezky, to co v knížce popisovala, nemohl film zachytit.. Zkoušela )jsem potom číst ještě jinou knížku a musela jsem si dát větší odstup, protože nasadila vysokou laťku ;)

doplněno 06.12.12 09:45:

Proč by v době internetu česko-anglická kniha nepřicházela v úvahu? Stačí ji jen najít, stáhnout a vytisknout..

joudic*
hodnocení

1x

Neil Gailman Neverwhere

ladaadal*
hodnocení

0x

Pro začátečníka bych doporučil spíš anglicko českou. Vlevo anglicky, vpravo česky.

raduz*
hodnocení

0x

Já v angličtině doporučím Mládí v hajzlu od C.D.Payne, to se v Aj čte dost dobře

nijuk
hodnocení

0x

žiju v UK, takže česko-anglická kniha nepřichází v úvahu..ráda bych si koupila nějakou knihu, ale nevím co, původně jsem taky myslela Harryho, ale znám ho nazpaměť, takže se nebudu soustředit..

ladaadal*

No jestli chceš, tak Aj-Čj mám pár v PDF, můžu zaslat E-mailem. Mám to doma na extrerňáku, myslím, že to byly nějaké detektivky typu Poirot, Scherlock apod.

luke237
Jak muzes zit v UK a pritom chtit "knizku v anglictine vhodnou pro zacatecniky" *ee* *sok* Prdpokladal bych, ze clovek, ktery to mysli s zivotem v UK vazne, uz anglicky umi dostatecne na to, aby mu nedelalo problem precist si libovolnou knihu.
Kdyby jsi se teprve ucila anglicky, tak bych ti doporucil neco z nakladatelstvi Penguin Books a podobnych, ktere se na takove knizky pro ucici se specializuji a publikuji knizky v nekolika stupnich obtiznosti, z nichz ty nejlehci obsahuji jen asi 1500 slov (nepamatuji si presne, ale kdyz se podivas na jejich stranky, tak to tam urcite budou mit popsane podrobneji). Knizky jsou relativne tenke (do 100 stranek), takze se opravdu daji precist za chvilku a nenasilnou formou nauci cloveka par novym slovickum. Pak muze takovy ctenar naskocit na dalsi uroven obtiznosti a tak porad dokonala, az se propravuje k bezne knizce bez omezeni poctu slov a gramatiky.

figurek*
hodnocení

0x

jsou knihy, které jsou nalevo anglicky, napravo česky. V knihovnách bývají běžně.

Doporučuji White Fang - Bílý Tesák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]