Nejste přihlášen/a.
Pokud by se jednalo o zvyšování kvalifikace v souladu s potřebou zaměstnavatele, pak by jste měl nárok na pracovní volno dokonce s náhradou mzdy ( 232 ZP). To ale tedy není váš případ. Můžete si brát dovolenou, nebo neplacené volno, ale bohužel záleží na zaměstnavateli, zda bude souhlasit. Nárok na to není.
Ano, to je jedna z tváří kapitalismu. Studovala jsem dálkově 4 roky ještě někdy v 70. - 80. tých letech min. století. Pravdou je ovšem i to, že jsem se připravovala a kvalifikovala pro práci, kterou jsem už vykonávala jako nekvalifikovaná. Takže jsem měla veškeré úlevy, na konzultace i na zkoušky. Dneska se tím nikdo nezabývá? Chceš studovat? Tak studuj, ale v době svého volna. I když je od Vás hezké, že si to chcete napracovat sobotou /to nikdy dřív nebylo/, zaměstnavatel to asi bere tak, že Vaše studium nesouvisí s Vaším zaměstnáním a tak nevidí důvod, proč byste měl svým studiem narušovat pracovní proces.
Je to škoda, každé další vzdělávání považuji za moudré rozhodnutí, bohužel, dneska je taková doba, že na Vás nikdo nemusí a asi ani nebude brát ohledy. Jaga.
Stejné jako s dálkovým studiem je to i s účastí na letních dětských táborech. Dělala jsem vedoucí 10 let. Do revoluce všechno v pohodě, ochotně mě uvolňovali, po revoluci jsem na to už musela pouze čerpat vlastní dovolenou, když jsem chtěla jet a ještě kolem toho byly řeči, že se jim to v tomhle termínu vůbec nehodí.
Vždycky záleží na přístupu a osvícenosti vedení, sám píšete, že minulý vedoucí vás podpořil, nový ne. Bohužel, jestli jste si souhlas se studiem nenechal potvrdit písemně, nemáte právo na nic. Zbývá už jenom pokusit se jednat ... nevím ... přesvědčit vedoucího, že to bude ku prospěchu podniku, jestli máte odbory, zatlačit přes ně, v krajním případě se třeba vzdát odměn, jestli vám za to studium stojí nebo nabídnout jiný ústupek. A jestli neuspějete, pokusit se dohodnout ve škole na odkladu studia a získáte tak alespoň čas situaci nějak vyřešit.
babojago nesouhlasím, tohle až tak nesouvisí se státním zřízením. Určitě si spousta lidí vzpomene na naduté soudruhy dosazené do vedoucích funkcí, pro které bylo potěšením dělat problémy podřízeným, kteří jim z nějakého důvodu jenom nepadli do oka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.