Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat osvobození z TV?

Od: odporprotiskole odpovědí: 17 změna:

Zdravím, jsem ve 4. ročníku a dostali jsme na TV jednoho fakt kreténa, co si vybíjí svůj vztek na ostatních... nikdy mi tělák nešel a tento rok to bude asi peklo. Dalo by se nějak sehnat osvobození, např. od známostí, samozřejmě za nějaký příplatek? Mám plnou hlavu maturity a nehodlám se nervit kvůli takovýmu předmětu..

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

Ahoj, já taky letos maturuju a navíc jsem pohybově dřevo, navís s 6 dioptriemi, takže nevidím ani míč ve volejbale... takže chápu, že si to nechceš komplikovat. Ono v tom čtvrťáku je tělák fakt to poslední, co chce člověk řešit.

Bohužel, osvobozen může student být pouze z důležitých důvodů, jinak se za absenci uděluje i neklas s následujícím přezkoušením. Většina osvobození je na základě lékařské omluvenky.

Vážně by se to nedalo přetrpět? Vykašlete se na poznámky, jestli nějaké má, a netvařte se nějak moc otráveně. Mě zachraňuje to, že je vidět nějaká snaha. :-D Je to poslední rok a sám musíte zvážit, jestli vám to stojí za to. Zatnout zuby, v duchu si říct svoje a dvakrát týdně tu hodinku přežít. Nebo šachovat s omluvenkami...

hodnocení

2x

Že učitel je kretén - to je jen Váš subjektivní názor. Možná, že je úplně normální, ale má rád svůj předmět a snaží se, aby jeho žáci nebyli jen pytle sádla. Dneska je strašná spousta obézních dětí a mladistvých. Dokonce to včera řešili v televizní reportáži i u profesionální armády /každý 2. voják má nadváhu - co s tím?*smich*/. Vím, maturita dokáže v hlavě udělat těžko, ale být Vámi, já bych ten tělák vydržela. Budete sedět u počítače, budete se učit k maturitě = pohyb veškerý žádný a tak Vám ho dodají aspoň ty asi 2 hodiny těláku týdně. Je to málo, ale aspoň něco. To vážně nevydržíte? Byl byste nepohyblivý, ztuhlý a jednou, až budete mít vlastní děcka, jak jim ukážete třeba obyčejný kotrmelec?

Mně nešla nikdy moc gymnastika. padala jsem z kladiny i bradel, do výmyku mi pomáhali. Ale zase atletika perfektní. Sprint, vrh koulí, či skok do dálky - to jsem perlila. Takže z toho špatného a toho dobrého byla nakonec vždycky dvojka. Jásala jsem, když se šlo ven na atletiku, brblala jsem, když jsme v tělocvičně připravovali to mé neoblíbené nářadí. Ale nakonec jsem to zvládla všechno, i když z toho nářadí občas nějaká ta boule byla.

Proto se těláku nevyhýbejte, natož podfukem. Když začnete dělat podvůdky už za studií, jakpak to asi dopadne v dospělosti? Až se Vám přestane líbit chodit do práce, budete také žádat u lékaře o osvovbození za nějaký příplatek? /to jsou Vaše slova/. A pokud, jak píšete, na tělák nejste, tak se asi ani jinak vůbec nehýbete a věřte, že tělo ten pohyb potřebuje. A navíc z něj jistě maturovat nebudete, tak co.*smich*Tak buďte za chlapa a k tomu přece sport patří, tudíž i ten nenáviděný tělák. V zdravém těle zdravý duch. Postavte se k tomu čelem, vybodněte se na podvody a zvládněte dobře nejen hodiny tělocviku, ale i maturitu. *palec*Jaga.

doplněno 08.09.11 07:23:

A věřte mi, že když jsem se před lety učila k maturitě, když už mi to nemyslelo, šla jsem si na hodinku zaběhat. Byla to zase úplně jiná činnost a krásně jsem se protáhla a vyčistila si hlavu. A pak se zase učilo o mnoho líp.

ferda*
hodnocení

0x
Uhrej to na zada, ale opatrne, at si ucitele neznepratelis.. My meli telak v pondeli hned rano a v patek posledni dve hodiny, navic sport v podani nasi skole mi nic nerikal. Da se to, ale musis byt presvedcivej.

jakubdeda*
hodnocení

0x

Souhlasím co psal tlapka. Dělejte, jak to umíte a na ostatní se vykašlete. Shánět podvodem nějaké omluvenky je na houby. A žádný lékař jen tak, nic nevystaví. A uplatky se nesmějí brát. A přidělávat si další problémy s podvodem? Každý není gymnasta, nebo atlet. Jakub

doplněno 06.09.11 21:06:

ferda-jenže učitel není hloupej.Pošle ho k lékaři, ten na RTG a bude zase v pytli a ještě to bude mít horší.

k2

I kdyby byl ucitel sebechytrejsi, tak nema absolutne pravo posilat nekoho k lekari, kdyz se mu nezda neci omluvenka/osvobozeni nebo tuto omluvenku nejak zpochybnovat. Navic si nedokazu predstavit doktora, ktery nekoho posila na RTG kvuli prezkoumani omluvenky. To by ho zdravotni pojistovny mely opravdu rady...

jakubdeda*

Tělocvikář by ho neposlal k lékaři na přezkoumání omluvenky, to je mi jasné, ale on chce potvrzení na osvobození z těláku. A to musí být pádný důvod (zdravotní). A ten může jen vydat lékař. Omluvenku můžou dát i rodiče, ale nemůžou dávat na každý tělák. Může i simulovat, že je mu špatně, ale také to nejde dělat při každé hodině. A když příjde k lékaři a řekne, že ho bolí záda, tak ho bud pošle na ortopedii a ten na rentgén, nebot jen pohledem, nebo prohmatáním, nic moc nezjistí.

tomasgulas
hodnocení

0x

Normálně si zajdi za svým doktorem a klidně to na něj vybal, že se nechceš stresovat, že jsi to 3 roky vydržel, ale tenhle člověk Tě deptá. Buď trochu přesvědčivý a i pokud máš lékaře troubu, nelajzne si nenapsat Ti osvobození z TV (riskoval by Tvé "psychické zhroucení") *smich*

odporprotiskole
hodnocení

Já to ještě zkusím "po dobrým", třeba kotouly a takové věci odmítnu dělat, ať mi třeba dá za 4, a kdyby to bylo opravdu k nevydržení, zkusím něco sehnat. Trochu mi lupe koleno, tak bych zkusil ortopeda... problém je, že musíme mít uvolnění od speciality, ne od obvodního :-/

martinaa*

Nezlobte se, samozreme kazdy byt sportovec a atlet nemuze... ale to vazne nesvedete ani nejaky sikokotoul? Nejakou polohvezdu, preskocit kozu? Pokud samozrejme nemate zdravotni problemy. Jinak to je bezne ucivo strednich, nekdy uz i zakladnich skol.

doplněno 11.09.11 09:37:

Odpoved jsem nedostala, takze se zrejme radite mezi zlenivele dorostence odmitajici jakykoli pohyb krom fotbalu nebo volejbalu. Podle me si ucitel nevybiji vztek, ale Vam se proste nechce cvicit...

frame*
hodnocení

0x

Mě teda přijde, že jakékoli běhání po doktorech je v maturitním ročníku taky to poslední čím ztrácet čas. Rozhodně bych neudmítal něco dělat - to ho samozřejmě naštve. Chce to zkusit dělat všechno tak jak chce a tvářit se, jako že ti záleží na tom aby byl příští pokus lepší a dělat že nad tím přemýšlíš. My měli tělák vždy od 7:00 a to znamenalo vstávat pro mě před pátou. Taky jsem měl pěkný teror. Za každou minutu zpoždění 10 kliků. Naštěstí ve čtvrťáků polevil a když jsme slušně poprosili, nechal nás i učit se. Nejsem zastáncem toho, aby člověk poskakoval, tak jak nějakej vůl pískne, ale v tomto případě si myslím, že to člověk jednou týdně tu dvouhodinovku snad vydrží a bude to lepší než se nějak dohadovat.

sargo*
hodnocení

0x

Nech si vyříznout slepák a po zbytek roku úspěšně simuluj bolesti v břiše. :-D

stasek
hodnocení

0x

Tak zkus jít ke svojí obvodní doktorce a říct to narovinu, že máš z tělocviku prostě psychický problémy, že se celý den nemůžeš na nic soustředit a že máš bolesti břicha ze stresu. Já bych to taky zkusil, ale mám jaksi přísnější paní doktorku :D

lucies*
hodnocení

0x

Netrpíš třeba na ekzém?Aspoň občas? Dalo by se to uhrát přes kožního, že když se zpotíš, tak se osypeš. Nebo jestli trpíš na astma (i když třeba jen minimálně), tak to hrát na to, že ti dělá zle prach z tělocvičny na průdušky. O běhání venku ani nemluvě :) Jinak pak už snad jen ty problémy se zádama, kolenama apod.

lidus*
hodnocení

0x

Já se domnívám, že tělocvik není nic tak strašného, jistě, jakési tabulky splnit musíte a podle nich jste obyčejně oznámkován. Neteř gymnastka, judista a plavec-ve všem spousta prvenství na celorepublikových závodech dostala v druháku na gymplu dvě 5 z atletiky, svět se nezbořil. Uvědomte si, že osvobození z TV znamená stop pro lyžařský výcvik a podobné aktivity školy. Nicméně zajděte za svým lékařem a zkuste se domluvit, že vám TV kazí vysvědčení.

acid*
hodnocení

0x

Ja mam osv. a to sem ho nechtel mel jsem maly uraz pri parkouru a v noze krasne luplo(nic zlomenyho...) za jeden tyden noha byla v poho ale pri tv mi natekla a bolela pri behu takle se to stalo 3x tak zas rentgen za 2 tydny orteza na nohu a uz 2 rokem necvicim a ani cvicit nebudu :D ale nezoufej da se to sehnat i lehce pokud mas plochy nohy jdi k dokt. a rekni ze te boli nohy pri dlouhych behach (1500m...) a mas polovicni osv. tedy vsechny aktivity z behem a tech je :D dalsi moznosti je pokud mas nadvahu (obezitu 1) tak to hraj na kolena ze te boli pod ceskou tam je krupavka a mas osvobozeni dalsi moznosti pokud si mel nekdy zlomeninu tak na takovych 50% budes mit ustipnutou kost (malinko) sved to na tu cast a retgen ukaze ze mas pravdu bude tam vyvapnena cast dostanes dve inj. do te casti a ortezu na zakazku (zadarmo) a uvolneni ve vsech pripadech hraj jak te to boli uvolneni dostanes na problem nejcasteji z nohou, vysokym krevnim tlakem a operaci a pokud splhate (nepravde podobny) tak to hraj na zavrate ale tam musis fingovat treba problem s vnitrnim uchem protoze ocare neoklames. Kdyz to nejak skombinujes tak ho dostanes na 100% staci premyslet a google. Jen nechapu na co ti je vzdit staci bohate udelat co umim a mas to. a ucitel ti nema co ric. tak at ti to vyde

maa*
hodnocení

0x

Hele zkus zajít ke svému obvodnímu lékaři, že žádáš o uvolnění z tělesné výchovy, vymysli si třeba, že se Ti špatně dýchá, když běháte.. Já si myslím, že by Ti ten papír měl napsat. Mé kamarádce to doktorka napsala za 100,-

lisa*
hodnocení

0x

Můžete mít potvrzení, jaké chcete a když si škola postaví hlavu, tak stejně cvičit budete muset. Já mám zprávu od oční,že nesmím cvičit a ředitelka řekla, že stejně cvičit musím. Tak mi zbývá cvičit jen něco a z toho zbytku mít pětku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]