Nejste přihlášen/a.
Ahoj, můžete mi někdo dobře vysvětlit jak poznám slučovací poměr? Ostatní poměry chápu. Výroku "věty jsou obsahově rovnocenné" moc nerozumím. Ano, vím, že to je učivo zš tak mě neukamenujte :D Díky..
Podle slučovacích spojek, které jste si určitě uvedli. A ta definice, co jste uvedl(a) - já ji chápala tak, že ty jednotlivé věty můžou stát osamoceně. Třeba "Bylo krásné počasí a cesta rychle ubíhala.". Můžete to napsat i jako: Bylo krásné počasí. Cesta rychle ubíhala. A ty věty mají stejně důležitý význam. Třeba u vět důvodových to tak není, z důvodu jedné se stalo druhé. Tady to ale nemá souvislost, žádný vliv, jenom prostě chceme dvě jednoduché věty spojit do jedné, aby to mělo nějakou úroveň ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.