Nejste přihlášen/a.
Dobrý den za žádnou cenu nemohu přijít na tento výpočet.(nemohu si vzpomenout i když jsem to skvěle znal)
100%...0,61
1%...0,00061
X%...0,34
0,34...?%
slovy: kolik procent je 0,34 z 0,61?
Děkuji za radu. Vlk
Nevím, jestli chápu dobře, ale s tím 1% vůbec nepočítáte. Podstatná jsou ta čísla 0,34 a 0,61
0,61... 100%
0,34... x%
Takže (0,34/0,61)*100?
doplněno 05.09.11 19:19: Pokud se ptáš na to, cos tam napsal slovy, tak je to klasická trojčlenka. Chápu to tak, že to předtím je jen část zadání a napsal jsi výpočty předtím.
První chyba je už ve výpočtu jednoho procenta. Procento je setina, to, co jste napsal, je tisícina; máte chybu v desetinné čárce. Třeba po opravě vás správný další postup napadne. Orientačně: 0,34 je o něco víc než polovina z 0,61, čili trocu víc než padesát procent. Přesnáý výpočet to samozřejmě není, ale kdyby vám například "přesně" vyšlo, že je to 5,6 procent, ihned uvidíte, že je to blbost. (Pokud by vám vyšo 56 procent, tak to ještě nemusí být dobře, ale nebyla by to chyba viditelná "neozbrojeným okem".
doplněno 05.09.11 19:24:Tlapka mne předběhla, a její výklad je úplnější. Ale takové ty hrubé odhady, jako ten okterém jsem psal, jsou užitečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.