Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita AJ

Od: thomas* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, budu v úterý opakovat maturitu z angličtiny. Chci se zeptat jestli učitelé jsou trochu měkčí na hodnocení nebo jeto furt stejné? mám docela strach, aji když jsem se nato učil. Nejvíc se bojím, že dostanu téma kde bude nějaká země, Kanada, Nový Zéland apod...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubdeda*
hodnocení

3x

Neptej se na učitele, zda budou přísní nebo né.Učil ses? Učil. Tak si hlavně musíš věřit.Když si nevěříš, tak můžou být učitelé mírní a stejně to zvrtáš. Bud v klidu, já vím, lehko se to řekne, ale stále si opakuj, učil jsem se a umím to. Ale co jsem poznal, tak ten co opakoval maturu, každý potom udělal. Někdo říkal dokonce, že je to lepší opakovat. Je prý víc klidu a větší pohoda. Držím pěsti a dej zítra aspon vědět, jak to dopadlo. Jakub

hodnocení

0x

Na váš dotaz odpovídám velmi stručně:nejsou měkčí*fn*

hodnocení

0x

A já odpovím ještě lépe: neměli by být, ale realita je někdy úplně jiná, zvláště na soukromých školách ... *plac*

honzek*

Tak statni maturita by mela prave vyresit, rozdily ve vedomostech na takovych mene "poctivych skolach" soukromych skolach a skolach "poctivejsich". Test by mel byt tezky stejne, ale vite jak to je. Muze byt lehci, celkem tomu i verim. Hlavne na ucitelich to bude poznat.

Takze zadnej strach

thomas*
hodnocení

No já jsem na soukromé škole...a hodnotí se fakt přísně. Když jsem slyšel jak probíhá maturita na jedné státní tak je mi z toho špatně.

thomas*
hodnocení

No uvidíme jak to bude teda. Bojím se hlavně ústních.

maturita
hodnocení

0x

Thomasi, přeji Vám hodně zdaru. Z okolí jsem slyšel, že učitelé jsou hodně vstřícní. Mám to z více zdrojů, snad to tak bude i u Vás.

A všem ostatním, co se ohání stejnou laťkou a pod, přeji, aby se zamysleli, než něco bezmyšlenkovitě napíší. Uvědomujete si, do jaké situace jsou studenti doslova vhozeni?

Státní maturita pro ně přišla ve čtvrtém ročníku, takže celou dobu na škole se jelo dle původních podkladů, změna přišla na konci studia. To se přece nedělá. Pravidla by měla být stejná po celou dobu studia, za jakých studenti na školu nastupovali. A to nemluvím o zmatcích, nejednoznačných otázkách v testech a pod.

O státní maturitě se mluví již několik let, pokud by to dělal profesionál, jistě by projekt běžel jinak. A studenti se mohli včas na tuto maturitu připravit.

Nejsem proti stejné maturitě, ale proti způsobu realizace. To je diletanství, které by si v komerční sféře nikdo nemohl dovolit, jinak už firmu nemá.

Takže tak.

thomas*
hodnocení

Tak jsem to udělal ;). Jinak díky všem za odpovědi.

jakubdeda*

Tak moc gratuluji, byla to velká řacha, když spadl ten těžký balvan? Bylo to hrozný? Mě to teprve letos čeká.Tak ještě jednou *placni*

thomas*
hodnocení

Tak jsem rád, že to mám za sebou. Ted jsem nebyl ani tak nervozní jak předtím. Stačí na potítku si to dobře připravit a potom to jde samo.

stasek
hodnocení

0x

Já taky chodím na soukromou školu. Všichni pořád říkali, že na soukromí škole mají všichni všechno zadarmo. A až konečně státní maturity ukázali, jak to všechno doopravdy. Naše škola byla v kraji nejlepší v češtině a v ostatní předmětech jsme se umístili v první desítce a celorepublikově jsem byli v první třetině tabulky... Předběhli jsme i ty nejprestižnější školy v kraji.

Konečně se ukázalo, že soukromá škola poskytuje v mnoha případech lepší vzdělání a přípravu k maturitě než státní

k2

Naše škola byla v kraji nejlepší v češtině

Kdyz ctu Vas prispevek, tak me napada, ze toto je hodne smutna informace... Nebo Vy jste jeste nematuroval?

solenza*

I mistr češtinář se někdy utne. ;)

stasek

Ne, já jsem ještě nematuroval, ale být na Vašem místě, tak moc neurážím...

solenza*

Vždyť já neurážím. Jen konstatuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]