Nejste přihlášen/a.
Paní učitelka nám dnes 2.9.2011 napsala poznámku že se naše dítě neumí chovat na WC. Po bližším naléháni na syna, zněj vypadlo že se ze spolužáky hlasitě smáli na wc a že nakoukla ředitelka školy a nařídila třídní učitelce že má rodičum napsat tuto poznámku že se neumí chovat na WC.A má otázka zní má vůbec právo nakukovat dámská osoba na klučičí WC.Z mého hlediska hrubě porušila etické zásady a tohle by si neměla vůbec dovolit chodit na pánské záhody .Jak to vydíte vy .Děkuji Kepio
Já to vidím tak, že tam určitě normálně nechodí, ale když se tam děje nějaká nepravost (nebo existuje důvodné podezření - např. hlasitý smích), tak tam samozřejmě má povinnost nakouknout, případně i vejít a zjednat nápravu.
Lidi, neblázněte s těma etickejma zásadama a právama a podobnýma kravinama. Učitelé mají všechny žáky na starost a je přece naprostý nesmysl, že by kluci utekli na záchod a učitelky by byly úplně nahrané. A jak by to bylo třeba na vesnické jednotřídce s učitelkou; tam by prostě nebyl nikdo, kdo by mohl vstoupit na chlapecký záchod?!
Ma pravo a dokonce i povinnost, pokud se ji tam neco nezda, ma za deti zodpovednost a ma je i vychovavat, tak prestante vymyslet nesmyslne vymluvy typu ze nema ucitelka pravo neco udelat a dejte radsi sama doma jeste svemu synovy par facek za to, ze dela bordel ve skole.
Úchyla by z něj dělali pouze tak přecitlivělí rodiče vůči svým dětem, jako jste Vy. Když je důvod, tak učitel musí kamkoliv, i na dívčí záchod.
a nedělají tuto uchylku sami učitelé - vždy přece bylo nepsané pravidlo promluvit do duše a pár facek a né hned vše psát do žákovské knížky nejste náhodou taky ztěch co mají stále málo za odvedené hodiny tedy taky učitelka?
Myslím, že těch pár facek by učitelé občas použili hrozně rádi místo zbytečných zápisů kamkoliv. Bohužel, nemohou.
Ne, učitelka ani žena opravdu ani zdaleka nejsem.
To Vám ten školní rok hezky začíná! Už druhým dnem takovýto "problém". Na Vašem místě bych byla ráda, že je učitelka natolik zodpovědná, že nelení, a jde se podívat, proč je na záchodech rušno. Co byste dělala, kdyby se na to vykašlala, kluci se tam mezi sebou strkali, ten Váš by upadl hlavou na mísu, zůstal ležet v bezvědomí, ostatní ze strachu utekli, nic neřekli, a toho Vašeho našli až když by bylo pozdě? Co asi byste tady psala pak? Svolávala byste hromy a blesky, na nezodpovědné učitelky...
Představte si situaci, že by zrovna na tom WC vašeho syna šikanovali starší spolužáci. Nacpali by mu hlavu do mísy a to víte, že by se tomu hrozně smáli. Pak by vám taky vadilo, kdyby ho paní učitelka vlastně zachránila?
Nezlobte se, pokud dite dela bordel, chova se neprimerene aj, ma ucitel pravo zasahnout. Vsichni dnes zijeme podle americkeho modelu "nechte deti delat, co se jim zlibi, samy poznaji hranice." Velky houby, jako ucitel vim, ze to neni pravda... cim vice je budeme hajit, cim vice blbosti prejdeme a cim vice budeme podryvat autoritu ucitelu, tim vetsi zmetci z deti porostou. Pokud ucitel na wc nakoukne a upozorni kriklouny, zadna moralni ani eticka pravidla porusena nejsou, a uz vubec ne hrube.
Nakonec, aby se ucitele omlouvali detem, ze jim daji poznamku, protoze pak budou ve stresu. Zadny div, ze se na ucitele vytahuji pistole a noze, ucitel dneska dlouzi jako sasek a fackovaci panak.
Hadejte dvakrat, ci je to vina.
Dnes se vsichni divaji, aby chuda dite neutrpelo - a mame cim dal tim agresivnejsi a neposlusnejsi deti. Za chvili bude i napomenuti neeticke... ja dostala ve skole par facek a pamatovala si to hodne dlouho, a taky jsem pak byla hodna. Mamka dostala facku za kresleni obrazku v hodine - tehdy to bylo jeste prisnejsi...
Nerikam, ze ucitel ma vzdy pravdu, koneckoncu:D:D ja nejsem zrovna typicky ucitel:D. Ale neustale ve vsem ustupovat je nesmysl.
Jo tak to my jsme před pár lety měli sraz po 20 letech a rozebírali jsme právě poznámky a facky. Kluci říkali, že radši jednu dostali, protože tím se okamžitě vyčistil vzduch a všichni byli v "jedné rovině". Učitel už to pak dál nerozmazával a bylo to. Kluci si samozřejmě doma nestěžovali, protože věděli, že přestřelili a taky byli rádi, že to učitel nehnal přes poznámky až k ředitelským dutkám či snížené známce chování.
Jinak si myslím, že dávat klukům poznámku za to, že se hlasitě smáli na WC je docela "podpásovka". Však on je ten smích brzy přejde až najednou na zkoušení, domácí úkoly, atd.
Pokud jsem měla dozor na chodbě tak k tomu patřilo i nahlédnutí na WC, pokud bylo zřejmé, že tam studenti kouří nebo se ozýval velký křik a podobně. Ujišťuji vás, že to žádný pedagog nedělá pro své potěšení a ze svého rozmaru. Pokud se tam žáci, jak píšete, je hlasitě smáli tak poznámku bych osobně zcela jistě nedala. Dnes si bohužel žák může k pedagogovi dovolit lecos a ještě se ho rodič zastává, na argumenty rodiče "to by náš Pepík nikdy neudělal" jsem byla alergická. Dnes kdy se množí šikana, drogy a podobné nešvary bych já umístila do chodeb (jistě že ne k míse na WC) škol kamery a žádná lidská práva a ochrana osobnosti by mě nezastavily.
Pokud byl slyšet hluk, mohla se třeba domnívat, že se někomu něco stalo a nebyl tedy čas shánět muže (ostatně, u nás na ZŠ byl jeden...). Nicméně bych řekla, že reakce byla trošku přehnaná a když zjistila o co jde, mohla prostě stejně nenápadně (píšete nakoukla, to asi nerozrazila dveře?) odejít, případně chlapce nějak slušně napomenout. Že se někdo neumí chovat na wc, tak pod tím si představím jiné hříchy než hlasitý smích.
Synovi to bylo nepříjemné? Kolik mu je?
U takhle starých kluků mi kontrola i na wc v případě podezření připadá odůvodněná. A když si představím, jaké strašlivé a strašlivě hlasité zvuky jsou mládenci schopni vyluzovat a říkat tomu smích, nedivím se ani tomu, že tam vtrhla (třeba v domění, že tam někoho stahují z kůže ), ani tomu, že jí to stálo za poznámku.
)
Učitelka nemohla vědět co se tam děje, Šikana je všude a učitelka má právo vědět, co se tam děje.Já chodím na střední (17 let) jednou se kluci na WC jen tak z legrace poštuchovali a narazili do dveří, rána jak z děla a pak taky huronský smích.A taky nám tam vlezla uča. Jen řekla, prominte chlapci, ale co se tady děje? Obhlídla Wc a zase odešla. Pak jsme se ještě tomu zachechtali. Je lepší kontola, než dělat hluchého a aby se tam něco stalo. Nenakukovala tam přeci klíčovou dírkou. Ale asi tu poznámku mohla vynechat. Podle toho, co tam kluci dělali. Ale jinou možnost učitelka nemá, než tu poznámku. Kdyby Vašemu dítěti dala pohlavek, místo poznámky, tak by se Vaše dítě doma třeba ani nepochlubilo a Vy to ani nevěděl. A byl by klid. Přešlo by se to.
doplněno 03.09.11 07:46:Ještě bych chtěl dodat, že to by musela být všude polovina mužů. Zrovna tak by Vás mohlo rozčílit, že v nemocnici Vás vyšetřuje lékařka, ve školce pomáhá klukům na záchodě učitelka a vše by se dalo označit za neetické. Jakub
Kepio - podle mého názoru děláte, jak se říká "z komára vola" - jaké hrubé porušení etických zásad - prostě má za děti zodpovědnost, tak když tam slyší rambajz, tak se tam asi zákonitě podívá, to snad není nic strašného. Dobře to napsala mařenka - kdyby vám tam kluka mlátili, byla byste ještě ráda, že tam šla. Dneska mají všichni plnou pusu práv, ale povinností už tolik ne.
Keplo Vám z té etiky snad kleplo..
Jednou vás hryže že se tam učitelka koukne..
Ale už vidím tu "etiku"kdyby byly věci jak psala mařenka..hlava v míse to by pak bylo povyku jaktože se tam nekoukla.. je to přece povinost zajistit pořádek před nějaku etikou..
Jak psali jiní US,UK model výchovy je děs..
Patří k těm co ještě pár facek ve škole dostali a i tak to bylo zvěrstvo co jsme dělali a co z "nás/školy"vylezlo..dnešní generace..raději nevědět. Ale denně to vidím venku..a když člověk nekouká tak to bohužel i slyší..
Tohle bude díky dnešní generaci "etikářů"brzy běžná podívaná..
I když to video patří spíše do jiné diskuze tuhle to skvěle doplní..
Pěkný začátek, poznámka už 2. září. Ale nedělala bych z toho žádné závěry. Učitelka je za děti zodpovědná, nejen při vyučování, ale i o přestávkách, nejen ve třídě, ale i ve všech prostorách školy. Docela jí chválím, že má i WC pod kontrolou, co kdyby tam došlo k nějakému úrazu? Kluci jsou jako puštění ze řetězu, zvláště po dvou měsících volnosti. A kdo jiný by tam měl nakouknout, když ne ona? Učitel - muž je dneska ve škole spíš rarita a školník je právě kdovíkde. Navíc jste neuvedla synův věk. Na prvním stupni bych to neřešila vůbec, že tam učitelka vejde, na 2. stupni bych nejprve zabušila na dveře WC a zavolala: "Co se to tam děje? Jdu se podívat!" Kluci by se určitě stihli upravit, když by čekali návštěvu učitelky a k žádnému traumatu by jistě nedošlo ani na jedné straně.
Jinak - ze školních vyšetřování vím, že na klučičím WC se může provádět ledacos, i když jako dívka, jen teoreticky. Začíná to poměřováním, močením - kdo výš! a cigaretkami. V horším případě i šikana. Na jedné škole se před mnoha lety povedl klukům ošklivý kousek. V kabince WC měli místo splachovadla silný drát. Některý dobrák udělal na konci háček a na něj napíchl ...no, bobek. Pan učitel běsnil, vyšetřoval, nutil kluky jednoho po druhém, aby to sundali. Nesundal žádný. A tak měli toho dne všichni kluci poznámku, ačkoliv viníkem byl jenom jeden z nich.Jaga.
Pro zpestření jedna poznámka, kterou dostal múj kamarád, už nevím, jestli do žákajdy nebo do třídnice:
Šálek úmyslně leje vodu pod květináč,
to bylo, když pod záminkou, že kytka na katedře potebuje zalít, ten květináč přelil.
My měli na základce opravdu takového učitele, který psal poznámky, jaké se dnes tradují na netu. Např.: "Smáli se mi za zády do očí.", "Holky lezly a škrábaly po zdi:" a pod. Moje děti poznámek moc nepřinesly, protože stačilo vždycky učitelům připomenout, že pořádek ve škole je jejich záležitost a od toho tam jsou a já nebudu doma řešit něco, u čeho jsem nebyl. Jinak dnešním učitelům vůbec nezávidím. Když vidím tu "budoucnost národa", která dnes chodí do školy, tak bych učitelům o prázdninách vyhradil měsíc na pobyt v Bohnicích a měsíc ve výcvikovém středisku speciálních jednotek.
ladinpraha. Máte pravdu, já také nesnáším poznámky. Jednou jsem se honil po chodbě a nechtíc jsem vrazil do učitelky, když šla z umývárky, kde si oplachovala hrnek od kafe a rozbil se. Jednu mi ubalila a chtěla mi napsat poznámku.Tak jsem jí řekl, že mi už jednu vlepila a že to napravím a koupím jí hrnek, ona nechtěla nic kupovat a poznámku mi nedala.Doma jsem chtěl vybrat pokladničku a jít ten hrnek koupit, načapala mě mamina, a tak jsem jí to řekl a šla semnou koupit nový. Já si myslím, kdyby učitelé mohli dát jeden lepanec, tak by to bylo lepší. Vyřešilo by se to hned ve škole a hotovo.Takhle se to řeší s učitelkou a ještě to děcko se třeba bojí jít domu, když má poznámku a dostane třeba i doma výprask. Děcko to doma může vysvětlovat uplně jinak a pak se dohadují rodiče s učitelem. Jo, když provede něco opravdu vážného, tak bych si pozval rodiče do školy a vyřešilo by se to tam. Neříkám, aby se používala rákoska, jako dříve, ale jeden lepanec, štulec nikomu to neublíží a je to vyřešeno, děcko by to doma neřeklo a nemuselo by se ještě klepat zkrz poznámku.
Láďo, naše holka taky žádné poznámky. Třídnímu jsem hned na začátku roku oznámila, že jakmile bude sebemenší problém ať mi okamžitě zavolá a dala jsem mu svoje telefonní číslo. Dodala jsem jen, že si jí proplesknu, dokud bude problém aktuální. Nevolal ani jednou.
Pokud koná učitel dozor na chodbě, patří k tomu k záchody. Je otázkou, jak situaci pojme, lze tam chlapcům "prudit" nebo decentně dávat venku najevo, že vnímá, jak moc se tam kumulují, ale rozhodně jako matka bych byla radši, když by na kluky sem tam někdo i houkl a povyháněl je, v případě nějakých výtržností, než pak řešit šikanu, marihuanu a jiné újmy na např. psychice malého kluka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.