Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímačky na peďák?

Od: lucielucie* odpovědí: 4 změna:

Nevíte někdo, jak probíhají přijímačky na střední pedagogickou školu? :) Konkrétně, z čeho se HLAVNĚ píší tety atd... Nejvíc mě však zajímá, jak je to s talentovými zkouškami.. Jestli se dělají, jak to probíhá a prostě všechno okolo toho :) Budu vám vděčná za jakékoliv odpovědi :) ( vospspgs.cz/... na tuto školu bych se ráda hlásila.. Info o přijímacím řízení tam sice je, ale moc se v tom nevyznám)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hodně podobné to bylo na SPgŠ v Litomyšli. HV - zpěv lidové písně, zahrát na hudební nástroj /výběr: kytara. flétnička, klavír, housle/ - předpokládali, že všechna přihlášená děvčata aspoň jeden nástroj trochu ovládají, intonace, hudební představivost a dokonce i vyjádřit hudbu pohybem. Pluly jsme tam, ne jako labutě, ale spíš pořádné husy. TV - připravit si sestavu, kterou nám předem předvedli - byly tam hvězdy, různé skoky, kotouly a obraty. Pak nářadí - výmyk na hrazdě, roznožka přes kozu,něco i s brady, kladinou, míčem. Už si to moc nepamatuji, je to nějaký ten rok. Jazyková a literární výchova - vyprávět pohádku jakoby "dětem", výstup s maňáskem,krátká básnička, četba textu, pozor na logopedické vady a správné vyjadřování /skloňování, pády/. Nesmíte třeba říci: "Mám ráda vrabci a čmeláci." To by byl malér. Z výtvarky jsme kreslili úhlem takovou keramickou nádobu s uchy, něco jako hrnec "sádelňák". No a také všeobecný přehled. Pamatuji se, že tehdy byla u nás nějaká politická akce, už nevím, co to bylo, ale chtěli, abych o tom pohovořila. No a když nás v těchto talentovkách probrali, tak ty, které zbyly, měly pak normální zkoušky z češtiny a matematiky, jako na každou jinou SŠ. Uf, bylo toho dost, ale ráda na ty doby vzpomínám. Držím palce.*placni* Jaga.

martinaa*
hodnocení

2x

Muzu jen popsat, jak probihaly prijimacky na SOSPg ve Znojme:)

Testy byly klasicky vseobecny a pak z cestiny, meli jsme mit jeste pripravenou basen - prednes, kterou jsme pak prednaseli a ptali se nas, jaky vyznam ma basen a proc jsme si ji vybrali.

Talentovky v HV - meli jsme zazpivat bez doprovodu pripravenou lidovku a pak jeste pisnicku dle vlastniho vyberu za doprovodu klaviru nebo kytary. Pak nam zahrali nejakou melodii na klavir a my ji museli opakovat (test intonace), pripadne ji usekli v pulce a my druhou pulku museli nejak doplnit (predstavivost). Jeste jsme opakovali jednotlive zahrane tony.

Talentovky z TV - vymyk na hrazde, kotoul vpred i vzad, stojka, kladina, hvezda, prvky aerobiku, dribling a strelba na basketbalovy kos, volejbalove prihravky a pinkani.

Talentovky z VV - zatisi s hrncem a jablkem, malovali jsme uhlem nebo rudkou.

m
hodnocení

0x

Podle mě na pedagogickou střední školu, a i na pedagogickou fakultu berou vlastně bez příjímaček. Přesněji řečeno přijímačky dělají, ale jen formálně, berou každého. Znám holku, která měla z češtiny čtverky, dokonce i na maturitu a teď studuje na pedagogické fakultě MU. Takže v klidu, dneska už je to bez stresu a nutnosti nějakých znalostí.

martinaa*

Tak to jste na docela velkem omylu... nas brali 30 z prihlasenych 125. I ja mela v devitce ctyrku z matiky, jenze prave na pajdaku (SS), se prijimacky z matiky nedelaji. Proto tam casto chodi lidi, co maji problem s matikou. A i se ctyrkou z matiky ve tretaku a ctvrtaku jsem se dostala na 4 obory VS, protoze jsem matiku vyvazila cestinou a dejepisem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]