Nejste přihlášen/a.
Hledám lidi, kteří dosáhli titul Bc při studiu při práci. Zrovna mám nastoupit : A když jsem viděl rozvrh, budu to snad muset vzdát hned na začátku. Pro zaměstnaného absolutně nepoužitelné. Ledaže by zaměstnavatel byl váš hodný strejda. Které dny v týdnu jste měli vyučování? Mně to napařili na st. čt. pá od 9:00 do 16:00 každý měsíc.
Osobně jsem dálkově nestudovala, ale třeba u nás na škole probíhá dálkové studium v pátek od 12 hod. a v sobotu od 8 hod. Co jsem tak slyšela od známých, tak jinde mají třeba jen pátek. Jestli vám zaměstnavatel dovolí takhle studovat, záleží především na tom, zda je to pro něj nějak výhodný např.mít personál z vyšším vzděláním apod. Na některých výškách je dálkové studium jen ve formě přednášek. Není tam zaznamenávána prezence. Takže pokud budete dobrý kolektiv a bude tam nějaký jedinec, který bude poctivě chodit na přednášky a dělat si zápisky, může vám je pak poskytnout. Vy se pak jen naučíte na zkoušky, které absolvujete, případně splníte další povinnosti. Možná by bylo dobrý doplnit, kam na školu jdete. Pak vám tu může poradit někdo, kdo konkrétně studoval danou školu, obor a jak to tam chodilo.
Já jsem to při práci zvládla - sice na půl úvazku, ale i tak mi zbylo spousta volného času. U nás to bylo tak, že na přednášky nebyla povinná účast, povinná byla cvičení (max. 3 absence). Těch cvičení zase tolik nebylo. Někteří profesoři jsou ochotni přistoupit na náhradní řešení, např. vypracování sem. práce atd. Většinou jsem měla vyučování od pondělí do středy.
Dcera pracovala jako sociální zaměstnanec v jednom ústavu pro nevidomé, vystudovala Bc v pohodě, škola každých 14dní pátek a sobota od 8-17. Zkoušky kdy se na ně přihlásila, Zaměstnavatel i přesto, že vzdělání musela mít podle zákona o soc. zaměstnancích, jediné co ji umožnil bylo to, že si v pátek kdy měla školu mohla brát dovolenou, také pokud termín na zkoušku nebyl na pozdní odpolední hodinu musela si vzít dovolenou. Zvládla se u toho i vdát a na státnice už šla i narozená vnučka. Nezmatkujte, to zvládnete.
Můj bratr takhle studoval práva. Měl to ale jednou za měsíc na celý víkend a sem tam v týdnu. Měl v tom i pitevnu a to jel do Prahy, i když studoval v Brně. Zvládl to se dvěma puberťákama, velmi náročným povoláním a dojížděním cca 150km. To dáte!
Se zaměstnavatelem se ev. zkuste domluvit na nadělávání hodin během týdne, práci z domu o víkendu (pokud vám to povaha povolání dovoluje), neplaceném volnu a až pak bych asi šlápla do dovolené. Záleží na tom, na co váš zaměstnavatel přistoupí?! Vůbec nepíšete, jestli jste už o tom v práci mluvil s nadřízeným či jak se ev. k dané věci staví. "Neházejte flintu do žita, když brod je ještě daleko."
Díky všem za podporu. Jsem v novém zaměstnání, takže si netroufám ani náhodou prosit o volno. Zaměstnavetel potřebuje hotové lidi a ne aby mu nahonem doštudovávali. Jinak bych k studiu tomu potřeboval min 25 dnů dovolené, takže ze strany školy je to vstřícnost jako bejk. Někdo někde napsal, že chybět na dálkovém 1 den je jako na denním týden. Situace se vyřeší, kldyž mi neprodlouží smlouvu.
to si děláš srandu? já měl po-pá od 7:30 do 17:30 a jednou i do 19:30. Buď rád za tu flákarnu co máš.
V kombinovaném studiu?
"Flákárna" se stěží odvíjí od toho, kolik času strávíte fyzicky ve škole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.