Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc mám problém s učením. Učím se jednu látku třeba hodinu a půl a stejně si nic nepamatuju ale zato mi stačí že se jednou kouknout na nějakej film nebo na nějakej díl seriálu a už si to pamatuju na pořád čím to je? Děkuji.
Každý má paměť na něco jiného, seriály vás navíc baví, a tak se na ně podvědomě více soustřeďujete. Navíc mají logický sled a znáte třeba hlavní postavy a jejich reakce. Učení určitých předmětů je bohužel pouze memorování pouček nebo seznamů, které v sobě žádný logický sled nemusí obsahovat a jde pouze o čistá fakta. Tento styl vyučování měla nahradit tzv. interaktivní výuka, elektronická výuka apod., která je ale zaváděna jen na minimu škol a ostatní zůstávají u staré formy studia, zkoušení, přednášení.
Je to o tom,že vás učení nebaví,tudíž na něj při učení ani nemyslíte,a naopak,filmy vás zajímají,tudíž si je pamatujete![]()
Musíte si najít způsob, jakým si učivo zapamatujete nejlépe. Někdo má lepší sluchovou pamět, někdo to zase potřebuje vidět. Spolužačka se učila potichu v pokoji při puštěném rádiu, já bych se zas tak nikdy nic nenaučila - musela jsem mít kolem sebe ticho, chodila jsem u toho a vše si četla nahlas, stejně tak jsem si to nahlas i opakovala, jako bych to vysvětlovala někomu dalšímu. Zkuste pár variant, třeba najdete tu svou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.