Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc mám problém s učením. Učím se jednu látku třeba hodinu a půl a stejně si nic nepamatuju ale zato mi stačí že se jednou kouknout na nějakej film nebo na nějakej díl seriálu a už si to pamatuju na pořád čím to je? Děkuji.
Každý má paměť na něco jiného, seriály vás navíc baví, a tak se na ně podvědomě více soustřeďujete. Navíc mají logický sled a znáte třeba hlavní postavy a jejich reakce. Učení určitých předmětů je bohužel pouze memorování pouček nebo seznamů, které v sobě žádný logický sled nemusí obsahovat a jde pouze o čistá fakta. Tento styl vyučování měla nahradit tzv. interaktivní výuka, elektronická výuka apod., která je ale zaváděna jen na minimu škol a ostatní zůstávají u staré formy studia, zkoušení, přednášení.
Je to o tom,že vás učení nebaví,tudíž na něj při učení ani nemyslíte,a naopak,filmy vás zajímají,tudíž si je pamatujete
Musíte si najít způsob, jakým si učivo zapamatujete nejlépe. Někdo má lepší sluchovou pamět, někdo to zase potřebuje vidět. Spolužačka se učila potichu v pokoji při puštěném rádiu, já bych se zas tak nikdy nic nenaučila - musela jsem mít kolem sebe ticho, chodila jsem u toho a vše si četla nahlas, stejně tak jsem si to nahlas i opakovala, jako bych to vysvětlovala někomu dalšímu. Zkuste pár variant, třeba najdete tu svou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.