Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se zapamatováním učiva

Od: warlock* odpovědí: 6 změna:

Prosím o pomoc mám problém s učením. Učím se jednu látku třeba hodinu a půl a stejně si nic nepamatuju ale zato mi stačí že se jednou kouknout na nějakej film nebo na nějakej díl seriálu a už si to pamatuju na pořád čím to je? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sulfan*
hodnocení

0x

Každý má paměť na něco jiného, seriály vás navíc baví, a tak se na ně podvědomě více soustřeďujete. Navíc mají logický sled a znáte třeba hlavní postavy a jejich reakce. Učení určitých předmětů je bohužel pouze memorování pouček nebo seznamů, které v sobě žádný logický sled nemusí obsahovat a jde pouze o čistá fakta. Tento styl vyučování měla nahradit tzv. interaktivní výuka, elektronická výuka apod., která je ale zaváděna jen na minimu škol a ostatní zůstávají u staré formy studia, zkoušení, přednášení.

hodnocení

0x

je to tou vizuální stránkou věci, pokud by bylo vytvořeno instuktážní video-film k tématu výuky, určitě byste si to zapamatoval snadněji.

hodnocení

0x

Je to o tom,že vás učení nebaví,tudíž na něj při učení ani nemyslíte,a naopak,filmy vás zajímají,tudíž si je pamatujete;)

jakubdeda*
hodnocení

0x

Už tady se toho řešelo mockrát ,ale podívejte na diskuzi ze dne 6.7.11 "Jak se učit" je tam toho hodně.A určitě najdete i jiné diskuze na toto téma.Každý má jiný návod a tak si určitě vyberete co Vám vyhovuje.

doplněno 24.08.11 08:31:

Oprava:řešilo né řešelo.

dery*
hodnocení

0x

Musíte si najít způsob, jakým si učivo zapamatujete nejlépe. Někdo má lepší sluchovou pamět, někdo to zase potřebuje vidět. Spolužačka se učila potichu v pokoji při puštěném rádiu, já bych se zas tak nikdy nic nenaučila - musela jsem mít kolem sebe ticho, chodila jsem u toho a vše si četla nahlas, stejně tak jsem si to nahlas i opakovala, jako bych to vysvětlovala někomu dalšímu. Zkuste pár variant, třeba najdete tu svou...

jayeles*
hodnocení

0x

Když se budete učit večer, tak si to budete lépe pamatovat . A ještě lépe, když si budete vymýšlet různe zkratky ...( např. já mám pro malé planetky - e pig ( jako prase, protože a se čte jako e) znamená to Eros, Pluto, Ida, Gaspra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]