Nejste přihlášen/a.
ahoj všem pujdu na stredni skolu a koupila jsem si kalkulacku tuhle okcomputers.cz/......bohuzel nemuzu najit nektere funkce jako jsou pí a shift nemohli by jste mi poradit?diky
PI je na tlačítku EXP dole uprostřed.
doplněno 22.08.11 18:53:Funkci Shift zde patrně plní tlačítko 2ndF - vlevo nahoře.
Používáte k tomu ten shift, neboli 2ndF? Vynulujete displej, zmáčknete shift, pak EXP (ze kterého se shiftem stane pí), na displej vám buďto naskočí přímo jeho hodnota, nebo nějaký zástupný znak, zmáčknete rovnítko a zobrazí vám to pí jako 3.1415..
doplněno 22.08.11 20:39:Přesně jak říká bruno2
Mám podobnou kalkulačku. Když chci pracovat s číslem pí, tak stisknu 2ndF a pak pí (exp). Číslo pí je vloženo, ale není zobrazeno, chci-li je zobrazit, stisknu dále klávesu =.
Při stisku klávesy 2ndF by se měl tento symbol objevit i na displeji. Pokud je tato funkce aktivní, pracuje kalkulačka se symboly, které jsou nad jednotlivými klávesami, např. x!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.