Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co prosím vás musím udělat pro to abych se stala učitelkou ve školce?Hledala jsem s různými výrazi na google, ale nic co by mi dalo hledanou odpověď jsem nenašla.Tak vás žádám o radu.Jakou školu, maturita prostě všechno.Potřebuji vědět co nejvíce.
Děkuji moc
Peeeeeeeeeeeeťo, myslím a stále doufám, že pro jakoukoli pedagogickou profesi by prvotním předpokladem měla být znalost našeho českého jazyka ve formě mluvené i psané! Začni pracovat na těchto svých nedostatcích (diakritika, interpunkce, především y/i), až je odstraníš, tak třeba poradím, jak dál...
Ani já nejsem u státnic z jazyka českého, přesto se snažím náš mateřský jazyk moc ne...it! Nejen v odpovědích, především v dotazech! A to nemám pedagogické ambice...
To se dovolim mirne polemizovat Mam SOSPg, postaru SPgS, a mela jsem dost spoluzacek, co melo s cestinou mensi ci vetsi problemy. Vztah k detem, povahu ani jine predmety to nijak neohrozilo a dnes nektere jiz pracuji ve skolkach, nektere jeste studuji VS. Ucitel MS nemusi byt cestinar
Stejne se deti uci jen zakladni pismenka, a to jeste predskolaci. A na psani vykazu a planu se da vzdy podilet s kolegyni ucitelkou.
Ahoj, Péťo, jsem bývalá učitelka MŠ, dělala jsem tu práci ráda spoustu let. Protože se nechci opakovat, případně sbírat body za stejné odpovědi, podívej se na něčí otázku z 19. 8. 2011 "Jaké vzdělání pro učitelku v MŠ?" a tam si můžeš přečíst moji odpověď. Je to jen pár dní staré. Ať Ti to vyjde.Jaga.
A fakt pozor na tu češtinu. Je na ni kladen, společně se spisovnou řečí a výslovností bez logopedických vad, velký důraz.
Zrovna tento týden se to tady řešilo, koukněte na poradte.cz/... Jsou tam i odkazy dál, tak snad to pomůže
Mám pocit, že v současné době stále stačí mít střední pedagogickou školu (obor předškolní a mimoškolní pedagogika), totéž co mi google prozradil se dá studovat i na vyšší odborné (tedy až pomaturitně). Kromě toho na mne vyskočilo i pedagogické lyceum, které připravuje studenty se zájmem o pedagogiku ke studiu na vysoké škole, kde se dá také učitelství pro mateřské školy studovat a pokud vím, třeba učitelky v naší MŠ si tu VŠ dodělávají.
Takže buď si udělat střední pedagogickou a kvalifikovat se jako učitelka MŠ a v případě potřeby si později VŠ dodělat. Nebo jít na gympl či pedagogické lyceum a po maturitě jít na VŠ.
Pro Hop dobře bylo tam několik chyb, ale já se jen ptala na názory a nejsem u přijímacích zkoušek
margin-left:0cm;text-align:justify;line-height:13.5pt;background:white">(Dobrý den,
co prosím vás musím udělat pro to, abych se stala učitelkou ve školce? Hledala jsem s různými výrazy na google, ale nic, ale nic jsem nenašla. Tak vás žádám o radu. Jakou školu, maturita prostě všechno. Potřebuji vědět co nejvíce.
Děkuji moc)
Pro Tlapka díky moc již jsem si toto téma přečetla
Pro Lesi2311 díky moc za ujasnění
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.