Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, poradíte? Přítel potřebuje potvrzení o tom, že má maturitu - maturoval na střední ekonomické škole v Hradci Králové, asi před 30 lety, ale ta škola už na dané adrese nesídlí, není tam žádná škola Nevíte, kam se obrátit, kde by mohl být nějaký archiv?
To, že má někdo maturitu, se prokazuje maturitním vysvědčením. Zdali někdo ztratil maturitní vysvědčení, může požádat školu, kde maturoval o vystavení duplikátu. Jestliže škola již neexistuje, tak bych se obrátil na příslušný krajský úřad s dotazem, kam se přesunul archiv školy. Protokoly o maturitních zkouškách se musí uchovávat 50 let (snad se nemýlím) a pak se mohou teprve skartovat.
Já vám odpovídala hned záhy, ale odpověď se nezobrahila Maturitní vysvědčení by mělo stačit. Pokud ne, obraťte se na hradecké radnici na odbor školství. Tam by vám měli pomoci. hradeckralove.org/...
Hanko, děkuju - právě že přítel to maturitní vysvědčení ztratil... o to jde... celá léta ho nepotřeboval...
já už si našla tenhle odkaz: kr-kralovehradecky.cz/...
- ten si mi zdá lepší, zavoláme tam, děkuju moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.