Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nebudu to dávat jako tři samostatné otázky, ale jako jednu:
1) Existují i státní VŠ / VOŠ, kde berou bez maturity? (ne že bych jí neudělal, ale náhoda je v*l)
2) Dejme tomu že jsem na gymplu. Na jakou školu mám jít, když chci vyrábět výbušniny?
3) Co jsou to polovojenské jednotky a jak se k nim dostat?
Děkuju
Znám, narodila jsem se ve Vyškově kde byla VVŠ PV LS , ta je dnes spojená s brněnskou a jmenuje se Univerzita obrany, tam si vyberete obor co by vám mohl vyhovovat, dočtete se co je třeba k přijímací zkoušce a td. Ještě nějaké přání? Vojenské VŠ jste snad schopen si na internetu najít sám.
doplněno 14.08.11 22:37:http://www.vsmt.cz/ i toto by se vám mohlo hodit.
Takže jestli to dobře chápu... kdybych sem se přihlásil jsem:
FVT | vojenské technologie | vojenská chemie | prezenční | vojenské | Bc |
...Tak bych se v rámci studie na VŠ, zůčastnil i vojenského výcviku?
Zcela jistě zúčastnil. Jen vás varuji, škola je to velice těžká, nevím jak je to dnes ale dříve jste to u vojáků podepsal, plat velice slušný měl už po dobu studia ale pokud jste z nějakého důvodu vyletěl tak jste musel vracet peníze, vím, že od kamarádky syn platil za rok studia 72 000 ale to je 10let zpátky.
1. NE
2. Volila bych vojenskou nebo policejní akademii.
3. V ČR je má Národní garda a myslím, že je chtějí zakázat. V podstatě i LM byly polovojenská jednotka.
Budete- li mít maturitu máte možnost se přihlásit na kteroukoli VOŠ nebo VŠ, je jen na vás jak uspějete při přijímací zkoušce, zda vás vezmou a jak se se školou poperete. Nechápu proč nenapíšete rovnou na jaké SŠ jste copak se za to stydíte? Po ZŠ jsem se vyučila, pak další 2 roky maturita a pak VŠ, nikoho to nepohoršuje, že jsem to vzala obklikou. Spousta 15ti letých neví, co chce dělat a nechce se jim učit. Pokud bude váš zájem trvalý tak to dokážete, já bych si zjistila zda např. na vojenské akademii není možnost už při studiu podepsat smlouvu třeba na 10 let a brát plat už na škole. Hlavně si nemyslete, že budete jen sestrojovat nebo zneškodňovat výbušniny, je to spousta jiných předmětů a v neposlední řadě také jazyky. Pokud váš zájem není o studium tak bych hledala zájmové kroužky, školení s akreditací a podobně.
PT-já myslela, že je to spíš medvídek, moc na výběr nebylo a byla jsem ráda, že zas umím něco víc na PC. Vnučka dostala kočárek s Hellou Kitty-panenku nevozí jelikož ta kočka pak není vidět, při nákupu jsem myslela na Vánoce ale opět jsem to nevydržela. Lidka mi poradila dobrý e schop, tož teď ještě radu kde brát a nekrást.
P ČR žádné výbušniny nevyrábí a proto nemá proč někoho k tomu vyučovat, má pyrotechniky na ničení. Ovšem k P minimálně s maturitou. Snad jsou pryč ty doby, kdy je no ... za 2 roky. Zjistit si, která fabrika výbušniny vyrábí.. Explosia a ...?
Božíčku, P ČR není fabrika na výrobu něčeho, nerozumím radám jít na policejní akademii a už i proto, že tam jde jen policista a s maturitou a má něco za sebou. i když může studovat i civil, ale jen vybrané obory, nakonec viz jejich web.
Pro ně je výhodné brát lidi, kteří už něco umí, chemiky, vojáky ... Stejně dostává školení jako kterýkoli jiný a pak specializace, kurzy.
Spíše bych se poptal v té Explosii Pardubice, jaké mají požadavky na zaměstnance. Ale běžný dělník do výroby...? jinak chemik a popř VŠ.
psal jsem dotaz na narodnigarda@seznam.cz narodnigarda.sweb.cz/... ale zpráva nemohla být odeslána. Kde jsou funkční oficiální stránky?
1. Ne. Jak vás to napadlo?
2. Vojenská nebo policejné akademie a pak VŠ
Po gymplu jděte na Fakultu chemicko-technologickou University v Pardubicích.
Výuka probíhá v Ústavu energetických materiálů. Vybavení a zaměření bývalé Katedry teorie a technologie výbušin bylo na
území Československa jedinečné a je stále jedinečné na území České republiky.
Je možno studovat studijní obor Teorie a technologie výbušin, který je rozdělen na Technologii výbušin a Bezpečnostní inţenýrství. Obor se sestává z následujících oblastí:
- chemicko-technologické, zahrnující výbušné substance a speciální analytickou chemii výbušin,
- výbušinářsko-technologické, kam patří vojenské a průmyslové trhaviny, třaskaviny, rozněcovadla, pyrotechnické výrobky, ale také technologie zpracování trhavin,
- fyziky výbuchu, zahrnující technologii trhacích prací, základy konstrukce munice a zbraní.
Co já vím, tak u nás je Národní garda a zde je odkaz na jejich stránky, kde je i dotazník pro vstup do jejich řad
3.Termín polovojenských je subjektivní, záleží na tom, co je považováno za podobné vojenské síly, a jaké právní postavení síly se považuje za povahu polovojenských sil, proto se velmi liší v závislosti na reproduktoru a kontextu.
Polovojenské skupiny- jejich funkce a organizace jsou podobné těm profesionálním , ale nejsou považovány za součást státních oficiálních ozbrojených sil.
U nás je to Národní garda-zde na ně odkaz, kde je i dotazník ke vstupu do jejich řad
Co to je u nás polovojenské jednotky? Kde je to upraveno? Je to na úrovni společenských organizací, zájmové kluby, hrají si na vojáčky. Zajímavé je, že jsou tam lidé, co měli modré knížky, na intu je toho dost. Jiná věc jsou Aktivní zálohy při A ČR.
Tak ted uz to nechápu vůbec. Národní garda je jenom fanklub vojáků, nebo co? A kde se můžu přihlásit k aktivní záloze?
Nemůžeš, jsi děcko, přečti si o tom zákon - 585/2004 Sb. Je tam nějaká NG? A Svazarm, LM už néééni... narodil jsi se pozdě
Založ si Army team a hrejte si na vojáčky, kluby vojenské historie, air soft..., na intu toho najdeš
doplněno 13.08.11 14:11:Prohledej pořádně int pro inspiraci, jsou možná i dětské organizace zaměřené na tuto oblast, různí zálesáci a pod. Pak bývají takto zaměřené letní tábory. Najdi si nejbližší KVH, zadej - klub vojenské historie..., military kluby...
Ale já si nechci hrát na vojáčky! Já chci umět střílet a bojovat. Chci umět zacházet se zbraněma a chci umět vyrábět výbušniny, letos budu maturovat... takže mám co heldat...
aha, tak jdi někde do Afriky, tam děcka bojujííí
doplněno 13.08.11 14:20:ještě toto, chce to hledat, neaktivní bojovníku...
Mám dotaz. Co jste dělal do teď? Dcera byla členem střeleckého klubu vojáků v zálozem od 10ti let, ve 12ti měla vystřílenou II. nejdříve měli mladí společný zbroják a vždy instruktora aby se mohli účastnit soutěží, úderem 18ti let vlastní zbroják a zbraň.
Jedno PC dvě přezdívky kdo se v tom pak má vyznat. Doporučuji učit se a odmaturovat, PTP už není a tam by vám zbraň stejně nesvěřili.
Tak vážně. Pokud by váš zájem o zbraně byl opravdový tak dnes zvládáte minimálně střelbu na terč ze vzduchovky a dávno jste v nějakém střeleckém klubu. Pokud jen chcete vyrábět nějakou výbušninu je prý na netu dostatek návodů a pak na plastice lékaři co umí. Dost dobře jsem nepochopila oč vám jde ale na sportovní střelbu není pozdě ani nyní, vyzkoušet je to snadné, navštívíte střelnici kde vám za poplatek půjčí zbraň a přidělí instruktora - nemusíte mít ani střelecký průkaz, cca 1000kč na hodinu,někdy bývají akce výrobců zbraní a to pak za půjčení zbraně neplatíte nic pouze si zakoupíte¨náboje a terče. Pokud máte zbraň vlastní + nánoje a jste majitelem průkazu tak je cena na hodinu asi 400kč.
Zjistěte ve městě odkud jste zda tam takové zařízení je, kde je v Brně mohu dodat.
Ne, já chci mít zbrojní průkaz a naučit se střílet, abych si mohl koupit gloka. A taky chc umět vyrábět výbušniny na profesionální provni
Zaplatíte si hodiny na střelnici, naučíte se zkušební otázky,za zkoušky se platí, zaplatíte u lékaře 200 za potvrzení, že můžete držet zbraň, myslím, že 1 fotka stačí, žádost o vystavení průkazu. S průkazem do prodejny zbraní, koupenou zbraň přihlásit. Na některé zbraně je potřeba mít nákupní povolení, na zbroják koupíte náboje, domů koupíte trezorovou skříň-velikost podle množství zbraní. Až se budete učit pravidla zjistíte, že zbraně a náboje neskladujeme společně a td. Doporučuji naučit se na ČZ 75 je podle manžela jednodužší. Proč zrovna Gloka jen aby jste byl za frajera? Stále jsem nepochopila k čemu ty výbušniny?
V životě jsem nikdy nic neudělal... jenom sedím u počítače, chodím do obchodu a to je asi tak všechno... Tak jsem si řekl že zatočím se zločinem na vlastní pěst. Proto jsem taky chtěl do národní gardy.
Autoredotazu, prestante hrat silene strilecky na PC, nebot jejich smysl prenasite do realneho zivota.
Pokud to myslite vazne, proc uz davno nejste clenem streleckym klubu a podobne, jak jiz zde bylo xkrat receno? Kdyz se o neco zajimam, delam pro to vsechno, co jde... samo od sebe se tezko neco udela.
Ze SOS se muezet hlasit na policejni akademii nevo vojenskou skolu, ovsem maji plno uchazecu a berou jich asi 30 do oboru, z toho je 21 prijatych jeste pred prijimackama, protoze maji bohate tatinky.
No tak dejme tomu, že bych se hlásil na tu vojenskou školu,... jaký se tam dělaj přijímací testy? A měl bych vůbec šanci vůči ostatním? Od přírody jsem lenivej a spíš sedím u počítače. Ven chodím jen když jsi du něco koupit
Tak uprimne Vam reknu, ze velmi tezko... na vojenskou jsou prijimaci testy anglictinA + matika, aby si overili Vase logicke mysleni, pak zdravotni prohlidka, na ktere se tez dost vyhazuje, pak samozrejme vysilujici fyzicke testy, beh, kliky a jine lahudky, a take psychotesty. Pokud timto vsim projdete, mate velkou sanci skolu dokoncit... ale hlasi se tam trenovani chlapi, co makaji.
Mimo vědomostních testů také sportovní prověrka, to už aby jste začal, leh-sed., kliky., člunkový běh a td.
Takže přeloženo do češtiny, neuspěju. Ach bože... proč jsem se nenarodil za komunistů... tam ta garda byla... ach bože... tak jedinej způsob ty výbušniny. A co kdybych šel na vojenskýho pyrotechnika, nebo třeba něco jiného kde je povinnost zůčastnit se vojenské výuky... - znate nějaké školy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.