Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalkulačka pro středoškoláka

Od: studentik* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

Doporučte mi prosím kalkulačku pro středoškoláka.

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kosak*
hodnocení

0x

kalkulacky.heureka.cz/...

Osobně bych si ale, kdybych chodil v dnešní době do školy, pořídil nejspíš notebook. Dá se použít nejen jako kalkulačka ale i jako sešit, digrafon a pokud máš webkameru tak si můžeš nahrávat hodinu na video. Když víš co přesně učitel říkal a dělal, dá se k tomu pak jednoduše vrátit a pochopíš to spíš než ze svých kusých zkreslených zápisků. Taky tě tak nebolí ruka a můžeš se jít při hodině normálně vychcat, aniž bys o něco důležitého přišel.

chrest*

Jo ale myslím, že notebook mu při písemce nikdo nedovolí používat. Navíc cena je trochu jinde. Záleží na jakou jdeš střední, většinou kromě základních funkcí stači sin cos tg cotg a hotovo. Zas tak to neřeš. ;)

kosak*

musim se vnucovat, musim bejt aktivní *bezim*

dneska jsem se stal dortíkem ale na rektála ještě daleko

chrest*

Kariéristo :) Dneska (vlastně už včera) jsem ti jedním hlasem přispěl *placni*

kosak*

tak to abych ti naoplátku vyrobil nějaký dárek..co třeba čestný diplom?

chrest*

S tím bys měl moc práce, radši mně pošli flašku nejlepšího vína, co doma máš.

sulfan*
hodnocení

0x

Hodně záleží, na jaké škole středoškolák studuje, na některých se probírají jednodušší věci, tudíž stačí standardní kalkulačka, na složitější operace je potřeba o trochu lepší. Pokud chcete kalkulačku, která za vás spočítá všechnu "otrockou práci v matematice"- tudíž usměrňování zlomlů, počítání logaritmů, kombinatorické jevy, statistické metody a řešení základních typů rovnic (soustavy lineárních, kvadratická, kubická) tak doporučuji zejména Casio fx 991 PLUS (mělo by tam být to plus, starší kalkulačka je s označení bez plus, ale stojí stejně), vypadá takto: edu.casio.com/...

Baterie má dlouhou výdrž a za celou dobu střední školy jsem si nemohl stěžovat, vždy plně dostačovala. A investice 600-700 Kč se do kalkulačky určitě vyplatí (před pěti lety stál ten starší model něco okolo 1100), tudíž to zas není tak příliš mnoho.

Užitečnými funkcemi je také řešení rovnic, které na display napíšete (s jednou neznámou), a pomocí odhadu vám je dokáže spočíst. Hodí se to v případě, že řešíte dlouhou rovnici a potřebujete zkontrolovat (alespoň číselně) výsledek. Navíc má tahle kalkulačka 4 místa pro uložení neznámých, tudíž konstanty třeba ve fyzice si není nutné pamatovat nazpaměť.

Další vychytávkou jsou převody jednotek, když zrovna nevíte kolik F°je C° nebo převody z m/s na km/h, hektary na metry čtvereční, navíc návod je umístěn přímo v krytu kalkulačky, takže ji jen otevřete a vše vidíte.

Samozřejmě existují i dražší kalkulačky, které mají display velikosti mobilního telefonu nebo se ovládají dotykově, umí řešít cokoliv, ale jejich cena je od 3000 nahoru. Tato kalkulačka, co jsem vám popsal je rozumný kompromis mezi cenou a kvalitou, přičemž je pro středoškolskou matematiku/fyziku/chemii naprosto dostačující a spolehlivá.

studentik*
hodnocení

Ahoj všem, díky za odpovědi.

Nakonec jsem vybral tuto - okcomputers.cz/...

wanacost*

tu mám, je fakt dobrá

jayeles*

mám ji asi rok, je to nejlepší kalkulačka ...

petapeta*
hodnocení

0x

Pro středoškoláka by bohatě měla stačit tato lidl.cz/.... Když ji ztratím nebo mi ji někdo ukradne, tak mě to nebude tolik bolet. I z této kalkulačky využijete tak 25 % toho, co umí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]