Nejste přihlášen/a.
Ahojky, právě jsem dostudovala střední školu a nevím, kam mám jít na VŠ? Nemám ponětí, co bych v životě mohla jednou dělat... Slyšela jsem o testu - typologie osobnosti, který mi ,,napoví", která škola pro mě bude nejlepší a jaké povolání bych měla vykonávat. Nemáte někdo s tím nějakou zkušenost? Jsem docela zoufala a nevím, co dál. Velmi Vám děkuji
Ahoj, typologie je šílená pavěda, která se snaží nekonečně dokonalého jedince zaškatulkovat podle několika parametrů
Pokud nevíte, co dělat... zkuste popřemýšlet, jaké máte koníčky a co dovedete. Jakou střední jsi dostudovala?
Baví tě třeba psát? (noviny, reportáže) Nebo máš raději třeba manuální práci?
Zajímáš se o jazyky? Pokud třeba chceš umět angličtinu dobře, zkus na rok jazykovku, udělej si FCE nebo ty vyšší klidně a třeba se za rok rozhodneš. Než se rozhodnout špatně a pak platit za studium (na Bc. studiu máš 4 roky zdarma, resp. 8 semestrů), je lepší jít třeba na jazykovku a něco z toho mít - tedy to je můj názor.
Pověz nám něco o sobě, třeba něco vymyslíme, žejo Nějaké automatizované testy... jako proč ne, ale přijde mi to jako blbost (pardon)
Typologii vám udělá každá psychologická poradna, ve vašem věku snad už víte zda vás baví vařit, učit, léčit... a podle toho vyberte školu. Jakou střední školu jste studovala? Trochu se zamyslete nad tím jaké je uplatění na trhu práce, výdělky...Nepůjdu na lékařskou fakultu když vím, že se bojím krve, nepůjdu na fakultu architektury když vím, že nemám prostorové vidění a že neumím malovat a td. Touto vylučovací metodou sama zjistíte kam se na VŠ přihlásit a nemusíte platit za rozbor vaši osobnosti psychologa který stejně do vás nevidí a vychází pouze z toho jaké máte studijní výsledky, jaké máte koníčky a co jste ochotna mu na sebe prásknout.
Proč pozdě? Myslíš, že jsem tak blbá, abych se nepojistila? Na VŠ jsem přijata, chci si ponechat statut studenta a zjistit, jaké to je na VŠ, seznámit se s řádem a se zkouškami... Jen si nejsem jistá se školou, tak co? A jen pro tvou připomínku, pracuji... tak nepiš rady, když nevíš... děkuji
Renny tak z vaší reakce už vím, že já bych vám nedoporučila žádný pedagogický nebo sociální obor. Na jakou VŠ jste se přihlásila?
Víte se mnou to je docela těžké... Jsem aktivní člověk, co rád sportuje, hodně cestuje a velmi ráda čtu...Ale co chci dělat to opravdu nevím? Nejsem nijak talentovaná, neumím kreslit, hrát na hudební nástroj ani nejsem nijak extra obdarovaná logickým uvažování, takže technické školy úplně vylučuji. Vždy jsem se zajímala a ráda četla o historii, psychologii a dívala se na cestopisy a nebo na dokumenty, které ukazovaly momentální politické a sociální stavy zemí. Kvůli tomu a ještě kvůli cizím jazykům jsem se rozhodla pro studium mezinárodních vztahů, ale nejsem si tím jistá, jelikož ve svém volném čase masíruji. Mám rekvalifikační kurz masérský a k tomu doplnuji. Baví mě to, ale nechci to dělat, jelikož i ted mě někdy bolí záda a fyzioterapeutky mě od toho odrazují, kvůli tomu, že nemají tolik peněz a stěžují si na bolesti zad a nohou. A poslední, co bych dodala, že mám ráda velmi děti, takže jsem přemýšlela i o učitelství, ale opravdu nevím při takové situaci, co je ted. Učitelů je hodně, ale málo míst
Napadají mě stránky occupationsguide.cz/... . Prací tam mají dost a u mě se i docela trefili
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.