Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám dotaz, jsem vyučenej jako automechanik, potom jsem dodělal nástavbu a zakončil maturitou.
Časem jsem ale zjistil, že mě to vlastně vůbec nebaví a že tudy cesta nepovede...
Momentálně pracuji už rok jako operátor strojů ve fabrice, ale to jen kvůli finanční potřebě.
Teď jsem se rozhodnul, že bych hrozně rád zase začal studovat, ale v oboru průmyslového designu. A v tom je právě ten problém.
Hlásím se na ten obor na vysokou školu, ale nevím jestli je potřeba mít už nějaké znalosti (nikdy jsem to nestudoval).
Druhá varianta by byla podat si přihlášku na střední školu, ale v mých 22 letech nevím jestli je to dobrá volba a jestli je to vůbec možné...
Popravdě je to moje blbost, nechal jsem si tak trochu ujet vlak, ale v 15ti člověk těžko odhadne co ho bude v životě bavit
Má někdo podobné zkušenosti? Budu rád za jakoukoli odpověď.
S pozdravem Petr
Také studuji na VŠ obor, který je velmi vzdálený tomu ze SŠ. Žádné problémy jsem nezaznamenala
Středních škol také můžete mít víc - znám takových lidí hodně.
Problém je v tom, že na VŠ budu muset dělat přijímačky a v tom si moc nevěřím...
Na SŠ bych se dostat měl bez problémů, ale je to na 4 roky, takže bych vyšel v 26ti a měl akorát druhou maturitu.
Je to tak trochu začarovaný kruh Ale díky za odpověď
Co se střední školy týká, studovat ji v klidu můžete, nikdo vám to nezakáže, jen si asi budete připadat trochu mimo.. nicméně se domnívám, že pokud by ředitel nebyl mamlas, určitě by svolil, abyste dodělával jen oborové, odborné předměty, jinými slovy Vám udělil individuální plán (maturitu máte, takže dělat znovu češtinu a podobné předměty je poněkud nesmyslné).
Já být vámi, tak bych ale zkusila ty přijímačky. Do další "rundy" zbývá půlrok, připravujte se, přihlašte se na přípravný kurz, jestli ho škola vypisuje, dřete, kupte si učebnice, pořiďte staré verze přijímacích zkoušek. Pokud to máte nedaleko a můžete, choďte do prvního ročníku na přednášky, jsou veřejné. Prostě dělejte všechno proto, abyste se dostal. A pak se nemáte čeho bát
Paráda Doufala jsem, že se tak rozhodnete
Držíme pěsti!
Díky, taková motivace vždycky potěší...
Rozhodnul jsem se tedy pro VŠ. Zřejmě to bude stát hodně úsilí, ale v podstatě už nemám co ztratit. Jdu na to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.