Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká VŠ - farmacie nebo lékařství?

Od: olikol odpovědí: 2 změna:

Nedokážu se rozhodnout na kterou vysokou školu jít. Dostala jsem se na farmacii v Hradci, všeobecné lékařství a fyzioterapie na 1.LF, Přírodovědu UK Biologie.

Baví mě ekologie a evoluce atd. a chtěla bych studovat zvířata v přirozeném prostředí někde v pralese :) Ale taky mě strašně zajímá lidský tělo, jeho patologie, fungování, anatomie...

A navíc mě zajímá i jak která látka působí, léky, fytoterapie...

Ale: Přírodověda mi přijde moc lehká a je uplne jiná než ostatní jmenované. Nevím jestli chci do lékárny - byla bych taková prodavačka. A nevim jestli chci zbytek života stravit u nas na poliklinice, mít dítě po 30ti a mizerný plat.

Neumím se rozhodovat, je vlastně jedno co budu studovat _ bude mě to bavit, ale já se nerozhodnu.

S učením problém nemám, i když zrovna nejásám z možnosti učit se každou minutku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

radarbrdy*
hodnocení

0x
RE: chtěla bych studovat zvířata v přirozeném prostředí někde v pralese.
Nevím jestli v ČR je nějaká instituce, která by vás pracovně posílala do pralesa za dobrý plat. Koho by bavilo ve 30 být v pralese a starat se o děti? Nlp. nechte si poradit od rodičů. Sice takový Jakub Wágner to dokázal, že se živí např. chytáním ryb (a dělání reklamy), nicméně takových lidí je dle mého názoru málo.

hodnocení

0x

Ta škola s všeobecným lékařstvím a fyzioterapie, to je skvělá příležitost. Tam si myslím, že bys neměla zaváhat. Fyzioterapie je nesmírně zajímavá práce s velikým rozsahem uplatnění. Od nedonošenců, rehabilitačního oddělení v nemocnici, v lázních, ve stacionářích, dětských stacionářích, až po soukromé ordinace. A nic vám nebude bránit, sama si založit ordinaci, poradnu, středisko. A při studiu si nabrat pár pacientů na masáže, přivydělat si. *hej* Není to dřina jakou mají středoškolsky vzdělaní fyzioterapeuti. Je to lékařská práce, kdy určujete a kontrolujete postupy při léčení. *placni* Hodně štěstí při volbě, pak při studiu a v životě vůbec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]